La Fundació Princesa de Girona es reinventa. Per això, en lloc de celebrar el Fòrum Impulsa durant dos dies, apostarà per un treball amb els joves al llarg de tot l'any. Aquest mes de juliol, doncs, els reis vindran a entregar els Premis Princesa de Girona i es faran activitats com els «close encounters» (trobades de petit format amb joves), però el Fòrum Impulsa deixarà de celebrar-se com a tal. «Hem vist que era molt inspirador però que no transformava, perquè la gent s'ho passava molt bé però al cap de dos dies ja no se'n recordava», assenyala el president del Patronat, Francisco Belil. Per això, han decidit fer activitats durant tot l'any per potenciar l'emprenedoria entre els joves. Entre els programes que s'impulsen i se seguiran impulsant hi ha, entre altres, «Educar el Talent emprenedor» i «Emprendre és possible».

Per acostar-se més al jovent, la Fundació abandonarà el Parc Científic i Tecnològic i es traslladarà al centre de Girona, al carrer Juli Garreta, on comptarà amb un centre obert als joves on puguin treballar, trobar-se i intercanviar idees. A més, han impulsat un grup de treball amb els patrons de Girona, dos dels joves premiats i dos assessors externs per pensar noves iniciatives que siguin d'interès pels joves.

Un altre objectiu de la Fundació serà el de dur el nom de Girona més enllà de la demarcació. Per això, a partir de l'any que ve s'instaurarà un Premi Internacional i també es faran activitats a altres ciutats de l'Estat, com Barcelona, Madrid, València, Granada i Saragossa. A més, continuaran col·laborant amb la Universitat de Girona a través de la Càtedra FPdGi de Joves Emprenedors.

Pel que fa a la polèmica moció aprovada per l'Ajuntament de Girona, que demanava un canvi de nom de la Fundació, Belil recorda que és una iniciativa de la societat civil i que el nom el decideix el Patronat. Tot i això, lamenta que hi hagi «soroll» al voltant de la Fundació, ja que «això no ajuda a ningú».