L'Ajuntament de Girona vol projectar l'estrena mundial de la sisena temporada de la sèrie 'Joc de Trons', bona part de la qual es va rodar a la ciutat el passat estiu. El consistori negocia amb Movistar Canal+ i amb la cadena HBO per poder posar una pantalla gegant i fer un acte obert a la ciutadania. El primer capítol s'estrena mundialment la matinada del 24 al 25 d'abril (hora catalana) i a l'estat espanyol només es pot veure a Canal+, és a dir, pagant.

El consistori vol aprofitar l'estrena de la sèrie per fer un acte festiu a la ciutat, tenint en compte també que coincideix amb el cap de setmana de Sant Jordi. Al tràiler de la sèrie, que s'ha difós aquesta setmana, es reconeixen alguns escenaris de la ciutat, com la pujada de Sant Domènec i les escales de la Catedral. La cadena HBO ha difós aquesta setmana el tràiler promocional de la nova temporada de 'Joc de Trons', en la que ja es pot entreveure algun dels escenaris de la ciutat de Girona on es va rodar la sèrie l'estiu passat. Per una banda, al tràiler s'hi pot veure una escena ubicada a la pujada de Sant Domènec, en la qual un personatge salta al buit cap a l'escalinata.

I més endavant també s'hi pot trobar l'espectacular escena d'uns soldats al peu de les escales de la Catedral. Fa pocs dies, la mateixa cadena va publicar també unes fotos d'aquesta nova temporada on es podia veure el personatge d'Arya Stark, protagonitzat per Maisie Williams, cega i demanant almoina en una cantonada del carrer del Bisbe Cartañà, just darrera de l'absis de la Catedral. El primer capítol de la nova temporada s'estrena mundialment la matinada del 24 al 25 d'abril (hora catalana) i Girona en vol ser protagonista. El consistori negocia amb Movistar Canal+ i amb la productora de la sèrie, la cadena americana HBO, per poder posar una pantalla gegant i projectar el capítol just quan s'estrena a nivell mundial. Es tractaria de fer un passi obert a tota la ciutadania, ja que la sèrie només es podrà veure a través del Canal+ (de pagament). El consistori està acabant de decidir quin seria l'emplaçament idoni. Aquesta estrena coincideix amb el mateix cap de setmana de Sant Jordi, quan a la ciutat hi ha diverses activitats culturals previstes.