La portaveu del Govern, Neus Munté, ha circumscrit el pacte entre CDC i el PSC a l´Ajuntament de Girona a l´àmbit estrictament local, i va assegurar que aquest acord no pressuposa un canvi pel que fa a l´aliança entre convergents i ERC al Parlament i al Govern. Tot i que Artur Mas i Oriol Junqueras van acordar que es prioritzessin sempre els acords entre els seus partits, Munté va explicar que en aquest cas concret no ha pogut ser, tot recordant que en altres municipis sí que ha estat possible, com és el cas de Reus. En tot cas, la portaveu va saludar el pacte de Girona perquè aporta estabilitat política a la ciutat, i va mostrar el seu respecte per la renúncia d´Albert Ballesta.

La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, va celebrarl´acord per a un govern «estable» i «de bon govern» a l´alcaldia de Girona. D´aquesta manera la portaveu parlamentària socialista va valorar «satisfactòriament i molt positivament» el pacte entre CiU i el PSC a la ciutat, després de la renúncia d´Albert Ballesta com a alcalde de Girona. Sense entrar en més detalls, la dirigent del grup parlamentari va evidenciar així que «quan el PSC estén la mà ho fa amb sinceritat i amb ganes i voluntat d´estabilitat i bon govern».

Per la seva banda, el coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, va assegurar que tot el que està envoltant la dimissió de l´alcalde de Girona, Albert Ballesta, és «surrealista i impresentable». El líder popular creu que CDC «està jugant i prenent el pèl a tothom» i que els gironins «no es mereixen aquesta falta de respecte».

Albiol també va carregar contra el PSC per pactar amb una formació com CDC que ha posicionat Girona «com un dels municipis referents de l´independentisme». «El nou pacte amb el PSC em sembla una enganyifa i torna a posar en evidència que els socialistes no tenen cap tipus de complex per entrar al govern municipal de ciutats que pertanyen a l´AMI», va reblar. Albiol, que ja va acusar el ja exalcalde de Girona, Albert Ballesta, de fer «bastant el ridícul» quan va haver de repetir el ple d´investidura, va assegurar que «tot plegat és una mica ridícul» i que el que està fent CDC «és una falta de respecte» vers els gironins.