La segona edició de Gimoda se celebrarà del 8 a l'11 de juny. Es tracta d'una plataforma per donar a conèixer i impulsar el sector tèxtil i de moda gironí, i tindrà lloc a diferents punts estratègics de la ciutat, on s'aniran organitzant xerrades, sessions de networking, pop-up stores i propostes d'oci, entre d'altres.

Després de l'èxit obtingut en l'edició de l'any passat, els organitzadors han decidit tornar a impulsar el Gidona. En aquesta ocasió, cada jornada comptarà amb sis desfilades repartides al llarg de dia, de les quals cinc seran de dissenyadors emergents i una d'un dissenyador o marca consolidada amb projecció internacional. A partir d'avui es podrà consultar al web www.gimoda.cat les bases de procés de selecció per participar a aquesta nova edició de Gimoda.

La tinenta d'alcalde de Promoció i Ocupació i regidora de Turisme, Glòria Plana, va destacar ahir durant la presentació que «aquest tipus d'iniciatives promouen el talent i impulsen l'esperit creatiu de la província dins del marc de la moda, creant un espai de trobada on es teixeixen sinergies entre dissenyadors emergents i professionals consolidats». A més a més, també va remarcar la importància del sector de la moda en la creació «de noves oportunitats de negoci en tota la seva cadena de valor que generin activitat econòmica i llocs de treball a mig i llarg termini».

Per la seva banda, la presidenta d'AgiMod, Sílvia Castelló, va agrair públicament el suport de l'Ajuntament de Girona i de la Diputació «per fer realitat la segona setmana de la moda i permetre que la ciutat visqui i respiri moda». Finalment, la vicepresidenta d'Agimod, Judit Dalmau, va anunciar que el proper 22 d'abril «es comunicarà el nom dels dissenyadors seleccionats per un jurat professional».