El col·legi dels Maristes de Girona ha apartat cautelarment a un dels seus membres, P., després de ser denunciat per abús sexual per una exalumna mentre va estar en un col·legi de Barcelona a principis dels anys 90.

Segons un comunicat de la comunitat educativa Maristes Girona, la institució ha pres aquesta mesura "en aplicació dels protocols de protecció de la infància". Signen el comunicat adreçat a la comunitat educativa dels Maristes Girona el vicari provincial, el germà Pere Ferré, i el president de la Fundació Champagnat i delegat provincial per a la Protecció de la Infància, el germà Gabriel Villa-Real.

P. ha estat apartat així del centre educatiu gironí i del seu domicili actual, així com "de tota presència entre menors fins que s'aclareixin els fets".

L'acusat, segons fonts vinculades al col·legi de Girona, feia lectures a les classes de literatura i també col·laborava en tasques de manteniment, en els dos casos acompanyat sempre d'altres persones.

La decisió d'apartar P. se suma a la que s'ha adoptat a Barcelona amb relació a un membre del centre educatiu dels Maristes de Rubí (Vallès Occidental), també per un presumpte abús sexual quan exercia a la capital barcelonina.

P. és el tercer docent apartat d'un col·legi dels Maristes arran d'una denúncia d'aquest tipus, després que els Mossos d'Esquadra hagin rebut una trentena de denúncies contra una desena de professors i un monitor.