L´Ajuntament està «tranquil» amb la investigació oberta per Antifrau

La regidora de Règim Interior assegura que sempre s'ha seguit la normativa de contractació

17.03.2016 | 07:36
Maria Àngels Planas.
Maria Àngels Planas.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Girona no està preocupat per la investigació oberta per l'Oficina d'Antifrau de Catalunya, que li ha demanat tots els contractes de serveis dels darrers quatre anys. La tinenta d'alcalde d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, va assegurar ahir que estan «tranquils» perquè «sempre han seguit «la normativa vigent en temes de contractació». En aquest aspecte entén que no trobaran cap presumpta irregularitat.

La representant municipal va deixar clar que «segur que tot està ben tramitat» i que aquest requiriment acabarà amb un arxiu de la investigació sense cap mena de conseqüència. En aquest sentit va afirmar que no estan «preocupats» per cap possible irregularitat.

El misteri
L'Oficina Antifrau de Catalunya va entrar per registre a l'Ajuntament, el 3 de febrer, una sol·licitud on demana tots els contractes de serveis dels darrers quatre anys en motiu d'unes «actuacions d'investigació». Planas va indicar que es desconeix què pot estar buscant exactament l'Oficina d'Antifrau i que, en altres ocasions, se sol demanar un document concret i no tots els contractes de diferents anys, com ha passat ara. La regidora va explicar que aquesta setmana han enviat els darrers documents que es demanaven després de moltes setmanes de treball per complir amb la petició de la institució fiscalitzadora.

Inicialment, l'Ajuntament tenia un termini màxim de deu dies. El consistori, però, va demanar un mes més de marge perquè se'ls demanaven molts documents. L'Oficina va acceptar aquesta sol·licitud municipal i l'Ajuntament ha anat entregant els papers en blocs d'anualitats. Ara mateix és impossible quantificar la xifra exacta a causa de l'elevat volum de contractes de serveis fet en quatre anys per tots els departaments.

La regidora va explicar que han hagut d'anar àrea a àrea a buscar tots els contractes any a any per poder anar-los ajuntant i enviant a l'Oficina. Aquest fet ha provocat cert «col·lapse» durant unes setmanes entre els treballadors.

En concret s'envien les certificacions dels contractes amb les adjudicacions de cada cas. S'ha de tenir en compte, a més a més, que l'Oficina ha demanat només els contractes de serveis. Per tant queden excloses altres tipologies, com poden ser els contractes d'obres.

Fonts del'Oficina Antifrau de Catalunya van explicar ahir a Diari de Girona que la investigació està en tràmit i que no pot informar absolutament res sobre l'afer ni qui és la persona, entitat o institució que ha fet la denúncia, que també podria ser un anònim. Tampoc què es busca exactament o quin és el motiu de la petició de demanda de documentació al consistori gironí.

L'Oficina Antifrau es defineix com «una institució independent, que treballa per enfortir la integritat en el sector públic català, mitjançant la prevenció i la investigació de la corrupció».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Girona demana retirar un cartell del Circ Raluy per «sexista»

Girona demana retirar un cartell del Circ Raluy per «sexista»

El circ assegura que no han rebut cap notificació per part del consistori - Les patinadores que el...

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

Dimecres hi haurà el tret de sortida amb una taula rodona, al matí, i una actuació teatral, a la...

Un home mor en caure des de deu metres a la biblioteca Carles Rahola

Un home mor en caure des de deu metres a la biblioteca Carles Rahola

Era un treballador que feia tasques de manteniment d'un jardí vertical quan la corda que el...

El Consell Social de la UdG aprova fer una aportació única de 3,4 milions al Parc

El Consell Social de la UdG aprova fer una aportació única de 3,4 milions al Parc

Inicialment estava previst aportar-los en deu anys, però es posaran de cop per tal de facilitar...

Els expositors llueixen la seva recuperació i ocupen un 14% més d´espai a la Fira de Mostres

Els expositors llueixen la seva recuperació i ocupen un 14% més d´espai a la Fira de Mostres

El certamen vol atraure més públic jove i comptarà amb una nova zona per potenciar la gastronomia...

Enllaços recomanats: Premis cinema