Com a tònica general, tots els partits de l'oposició han felicitat Madrenas i han apuntat que ella hauria d'haver estat el relleu natural de Puigdemont en lloc de situar el número 19 de la candidatura al capdavant del consistori, com va passar amb Albert Ballesta.

A més, li han recriminat que no faci referència durant el seu discurs als dos mesos i mig de polèmiques internes que ha patit el consistori. "Sé que vol passar pàgina i és el que volen els ciutadans, però no és de rebut que no hagi fet referència a aquests dos mesos i mig", li ha retret Veray (PPC), que també li ha demanat que posi per davant els temes de ciutat abans que les ideologies i que, malgrat tenir majoria absoluta, no "desatengui" l'oposició.

També ha estat crítica la portaveu de la CUP, Laia Pèlach, que li ha dit que no accepten "la lògica de fer cau i net" i li ha retret la gestió que s'ha fet de l'ajuntament en les darreres setmanes que, segons assegura, encara afecta negativament la institució i la ciutadania. "Això no es resol amb un canvi de cara al capdavant sinó que cal un canvi profund de la manera de fer política", ha declarat. Pèlach també ha explicat que no han volgut votar perquè estan "fartes d'aquesta farsa i menyspreu a la ciutat".

Per la seva banda, la portaveu de C's, Míriam Pujola, ha demanat a Madrenas que treballi juntament amb l'oposició i que sigui capaç "de veure els problemes que preocupen els ciutadans". Com també ha fet la regidora del PPC, li ha demanat que "deixi de banda" el procés separatista perquè genera "confrontació i trenca la convivència".

La portaveu d'ERC-MES, Maria Mercè Roca, ha justificat el seu vot en blanc. "Fa dos mesos l'hauríem votat però avui ho hem fet en blanc perquè és alcaldessa gràcies al pacte amb el PSC", ha declarat. També li ha recriminat que hagi fet un "discurs de balanç" sense explicar prioritats o quin model de ciutat defensarà en el futur.

Per la seva banda, la portaveu del PSC -i que a partir de dimecres serà la primera tinenta d'alcalde-, Sílvia Paneque, ha justificat per què el seu grup entra a governar amb CiU. "Ho fem per ajudar Girona, és el moment del pacte i la conversa per fer funcionar el dia a dia de la ciutat i tirar endavant temes importants", ha remarcat. A més, s'ha compromès a tenir una actitud dialogant i a contribuir a governar "amb lleialtat, compromís, criteri propi i perseverança". "Estem convençuts que junts podem començar el canvi, l'acord de govern és per treballar en favor de la gran majoria i sobretot pels afectats per la crisi", ha conclòs.