El número d´apartaments turístics al Barri Vell es dispara en dos anys

Fa tres anys n'hi havia una quarantena i ara ja n'hi ha 202 operant amb la llicència concedida

21.03.2016 | 07:26

Girona està vivint un increment d'obertura d'apartaments turístics al Barri Vell. Fins al punt que en determinades àrees de l'Ajuntament hi ha cert neguit, segons ha pogut saber Diari de Girona, per si la situació pot generar un conflicte com el que va esclatar fa uns mesos a Barcelona.

El creixement ha crescut exponencialment. Per exemple, l'any 2008 només hi havia dos pisos. L'any següent se n'hi havien afegit dos més. Poc a poc, any rere any, ha anat augmentant la quantitat. El 2010 van ser cinc pisos més; el 2011, dos més; i el 2012, quatre més. Ha estat els darrers anys quan hi ha hagut un autèntic boom.

El 2013 es va concedir autorització per a 24 habitatges turístics i l'any següent van ser 65 més. L'any passat la quantitat va enfilar-se fins a 75 pisos més. En en el que va d'any, ja són 27, en dades fins al 2 de març. En total, actualment, hi ha 202 apartaments a Girona que tenen l'autorització necessària per actuar com a tals, sobretot al Barri Vell.

A més a més, hi ha sis peticions en estudi. S'ha denegat la petició en alguns pisos perquè no complien amb els requisits necessaris. Ha passat almenys en quatre ocasions.

Des de fonts municipals es prefereix concedir llicències d'aquest tipus a blocs de pisos sencers abans que anar-ho fent en habitatges dispersos.

Amb aquesta segona tipologia és quan poden sorgir els majors problemes de convivència amb els veïns. Per exemple, a Barcelona les queixes es deuen al poc respecte al dret al descans, perquè solen ser pisos on hi ha sorolls per festes. Si l'edifici és tot d'habitatges turístics, les preocupacions són menors.

Aquestes són les dades oficials facilitades per l'Ajuntament. D'altra banda, la Generalitat ha obert setze expedients en detectar pisos que actuaven com a apartaments turítics sense tenir l'autorizació per fer-ho. És el Govern català qui té la competència per fer les inspeccions i obrir els expedients informatius o sancionadors.

Aquesta dada no signfica que s'hagi detectat que hi havia setze pisos que actuaven com a apartaments turístics. Són només els que s'ha aconseguit comprovar que treballaven amb turistes, fent-ne negoci sense tenir permís, després d'alguna queixa o d'alguna inspecció. Però n'hi poden haver més.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Nova campanya del «No és no»

Nova campanya del «No és no»

Entitats i col·lectius socials gironins han impulsat una campanya contra les agressions masclistes...

El Museu dels Jueus mostra l´ús de l´aigua com a element purificador a l´edat mitjana

El Museu dels Jueus mostra l´ús de l´aigua com a element purificador a l´edat mitjana

Dóna a conèixer on se situaven els micvés de la ciutat: un a fora del Call, un a tocar de l'Onyar...

El Circ Raluy Legacy comença el seu espectacle a Girona

El Circ Raluy Legacy comença el seu espectacle a Girona

El Circ Raluy, ubicat com sempre a la plaça de l'Assemblea de Catalunya, va obrir ahir les seves...

Les Fires Populars començaran avui amb un pregó de Girona Acull

Les Fires Populars començaran avui amb un pregó de Girona Acull

La 17a edició de les Fires Populars començarà avui amb un pregó alternatiu a càrrec de Girona...

Girona destina uns 25.000 euros més a la il·luminació de Nadal

Girona destina uns 25.000 euros més a la il·luminació de Nadal

Enguany la quantitat s'aproxima als 150.000 euros per poder arribar a més barris

Enllaços recomanats: Premis cinema