Els treballs per crear el nou passallís de l'Onyar, que substituirà l'actual gual inundable que connecta les dues ribes de l'Onyar i que permet comunicar els barris de Mas Ramada, Vila-roja i Font de la Pólvora amb el Parc Científic i el nucli de la Creueta, començaran a l'estiu.

El projecte preveu la demolició del pas existent i la construcció d'un passallís de dos metres d'amplada més aixecat que l'actual (1,30 metres sobre la llera del riu) i que sigui el més permeable possible al pas de l'aigua per evitar la sobreelevació en cas d'avinguda. La major capacitat hidràulica, juntament amb el fet que serà més alt, faran que quedi fora d'ús menys dies a l'any que el pas actual. Les obres es duran a terme a l'estiu, ja que és una de les èpoques de l'any més seques.

El nou passallís, que compta amb el vistiplau de l'Agència Catalana de l'Aigua, s'executarà en dos mesos i té pressupost de 56.639,72 euros (IVA inclòs). A més, serà hidrodinàmic transversalment, fet que impedeix que disposi de baranes per evitar que es generin turbulències, sobreelevació i que s'hi enganxi vegetació.

En una reunió, l'actual alcaldessa, Marta Madrenas, juntament amb el tinent d'alcalde Joan Alcalà, van exposar el projecte i els terminis d'execució als representants veïnals. Madrenas es va mostrar també molt satisfeta per poder executar l'obra, «que garantirà als veïns del sector el pas amb condicions i total seguretat, i que substituirà un gual molt precari que és molt utilitzat».

El futur pont

A la reunió també es va acordar planificar trobades amb els veïns del sector per consensuar la redacció del projecte d'un nou pont.

Marta Madrenas ha avançat també que «més enllà de construir la nova passera, cal que explorem opcions més ambicioses i per aquesta raó encarregarem durant aquest mandat la redacció d'un projecte de pont». El propòsit és tenir a punt un projecte per si es pot presentar en una convocatòria de finançament extern.