El conflicte que va esclatar arran del silenci de les campanes de la Catedral de Girona podria acabar generant en la creació d'un gremi turístic format per establiments turístics del Barri Vell. De fet, la polèmica ha estat la gota que ha fet vessar el vas en el sentit que s'han sentit desemparats.

Tot i que hi ha discrepàncies sobre si l'hotel Històric tenia raó de demanar el mutisme de les campanes a la nit, la situació ha provocat que entre diferents hotels, apartaments, bars, restaurants i, fins i tot botigues, hagin vist que necessiten estar units i consideren que l'Associació d'Hostaleria de Girona no ha estat a l'alçada en aquest cas. I en d'altres, en el sentit que al nucli antic hi ha un seguit d'especificitats que no hi ha a la resta del terme municipal. L'objectiu d'aquest nou gremi seria estar units en els temes que puguin anar sorgint al nucli antic. En aquest sentit, els agremiats deixarien l'Associació.

Destí de ciclistes

Des de fa temps, diversos establiments demanen més seguretat al Barri Vell, tenint en compte que és el pinyol del turisme a la ciutat. També voldrien que es canviessin els horaris de les terrasses. Fins ara, només s'han fet públiques les queixes perquè els fan tancar aviat. No obstant, hi ha establiments que han tingut problemes a primera hora del matí. Per exemple, Girona és cada cop més un destí de ciclistes. Els esportistes s'aixequen molt aviat per poder pedalar tot el matí i mentre esmorzen ja planifiquen la ruta examinant rutes i mapes. Els restauradors es troben que, les taules i cadires de les terrasses no es poden desplegar fins a les nou del matí, per culpa de la normativa municipal. Massa tard per satisfer aquests ciclistes que a aquestes hores ja són a la carretera.

Els responsables dels establiments turístics també consideren que en alguns esdeveniments que es fan a la ciutat, sobretot al Barri Vell, com ara Temps de Flors, necessiten una sola veu que representi els establiments turístics.