L´empresa que reforma la central del Molí abandona l´obra

S´hauran de tornar a adjudicar els treballs per convertir la finca del carrer Santa Clara en centre cívic

07.04.2016 | 09:20
L´empresa que reforma la central del Molí abandona l´obra
L´empresa que reforma la central del Molí abandona l´obra

L´empresa adjudicatària de l´obra de la Central del Molí va manifestar la intenció d´abandonar l´execució de l´obra quan feia poc més d´un mes que havia iniciat els treballs. Suposadament, la firma Actia Iniciativas SL, amb seu a Castelló de la Plana, tindria problemes econòmics.
El 8 de gener, l´Ajuntament va adjudicar la rehabilitació de l´edifici de la Central del Molí per un preu de 874.357,53 euros (IVA inclòs) i amb un termini d´execució de sis mesos. La societat va començar els treballs l´1 de març. El pressupost de sortida del concurs públic era d´1.245.701,00 euros (amb IVA) i dinou empreses van fer una oferta.

Ara, l´empresa adjudicatària ha manifestat al consistori la intenció de resoldre el contracte per motius de «caire empresarial», aliens a l´execució d´aquesta obra, segons l´Ajuntament. Arran d´aquesta situació, l´Ajuntament està estudiant la repercussió d´aquesta circumstància, especialment pel que fa a l´allargament dels terminis previstos, ja que ara s´haurà de tornar a obrir un concurs públic per adjudicar l'obra. El tinent d´alcalde d´Urbanisme, Joan Alcalà, ha explicat que estan estudiant si reclamen una indemnització per deixar-los els treballs a mig fer. En concret, l´empresa havia executat prop d´un 5% dels treballs.

El projecte de rehabilitació de la Central del Molí inclou la reforma de l'edifici, al carrer Santa Clara, propietat de l'Ajuntament. La proposta preveu adequar els accessos, les comunicacions verticals (ascensors i escales), la primera i la segona planta per acollir-hi un casal o espai cívic per a la gent gran del Barri Vell i de la zona del Mercadal. El nou equipament municipal comptarà amb una sala de reunions, una sala polivalent, cuina i diferents espais per a les activitats que s´hi puguin dur a terme. En una segona fase, es realitzarà l´execució d´obres de l´entresòl, a on se situaran oficines municipals. Fa uns dies, l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, va interessar-se pels treballs en una visita a Girona.

A la central del Molí hi tindrà la seu l'Associació de Gent Gran del Barri Vell que des de fa anys és en un local de La Caixa que paga mensulment l´Ajuntament. L´entrebanc que ara afecta l´Ajuntament és el tercer de característiques similars dels darrers anys. A les obres a l´edifici del Molí s'hi sumen els treballs per fer l´aparcament soterrat a la plaça del Pallol, darrere del Teatre Municipal, i la pista coberta del col·legi Cassià Costal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Els habitatges s'han dividit en tres grups, en funció del nivell de rendes de les persones i...

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Enllaços recomanats: Premis cinema