Les entrades gratuïtes per veure l'estrena de la sisena temporada de «Joc de Trons» al Teatre Municipal de Girona, el dilluns 25 d'abril, es podran reservar a partir de dijous a la una el migdia per Internet o les taquilles del teatre. L'aforament serà de 400 persones. El capítol, titulat «The Red Woman», s'emetrà a partir de les vuit del vespre i estarà subtitulat en català. Al matí, RAC1 emetrà en directe des de Girona un programa que comptarà amb la participació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa, Marta Madrenas. A més, a les sis de la tarda es projectarà un documental sobre la cinquena temporada de la sèrie.

La presentació dels actes va coincidir amb la difusió d'un nou trailer per part de la cadena HBO en la que Girona torna a tenir protagonisme

Durant tota aquella setmana, l'Ajuntament estarà decorat amb motiu de la sèrie, amb el gel i el «mur» a l'entrada per arribar fins al foc, a la plaça del Pallol. A més, s'ha creat un estandard especial amb la Cocollona per a l'ocasió i durant dos dies s'instal·larà el «tro» de la sèrie al Teatre Municipal perquè tothom pugui fotografiar-s'hi. Tot i que no se sap si Girona apareixerà en aquest primer capítol, sí que se sap que la ciutat tindrà presència en vuit dels deu capítols de la sisena temporada. Segons ha explicat el regidor de Cultura, Carles Ribas, el consistori vol que l'estrena es converteixi en un acte d'agraïment a la ciutat per haver facilitat el rodatge de la sèrie.

A més, de cara a l'estiu l'Ajuntament té previst organitzar diverses activitats relacionades amb la sèrie, com per exemple visites guiades, però ha d'esperar a què acabi la temporada, a finals de juny, per respectar els drets d'autor. Sí que ha avançat, però, que farà una aplicació per a mòbils per recórrer els diferents espais on es va rodar la sèrie, per veure com són en la realitat i detectar quins canvis hi ha hagut.

De cares a la possibilitat que la productora pugui rodar a Girona part de la setena temporada de la sèrie, Ribas no va voler donar detalls però va assegurar que estan «en un punt interessant».

Més elements sobrenaturals

El nou tràiler èpic que dóna més pistes del que podem esperar el 24 d'abril, data oficial d'estrena de la nova temporada. D'entrada, es preveuen més elements sobrenaturals que en temporades passades. En aquest tràiler hem detectat el Rei de la Nit i el seu exèrcit de no-morts caminants blancs, un gegant que s'estavella a través de la gran muralla, i un drac. Pel que fa a alguns dels personatges principals, veiem que Cersei i Jaime Lannister busquen revenjar-se de tots aquells que els han fet mal.