Girona comença a eliminar 150 aparcaments de la Devesa

Les obres per convertir el vial perimetral en un passeig de sauló s'allargaran dos mesos

14.04.2016 | 07:24
Girona comença a eliminar 150 aparcaments de la Devesa

L'Ajuntament de Girona va començar ahir les obres per eliminar el vial perimetral de la Devesa i convertir-lo en un passeig de sauló. L'operació, emmarcada dins del pla de xoc del parc, comportarà que s'eliminin 150 aparcaments. El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre (CiU), ha subratllat que el nou passeig connectarà amb la passera que porta a l'aparcament de Fontajau, que, recorda, només es troba a cinc minuts de distància i que l'Ajuntament vol convertir en l'alternativa a les places eliminades. Les obres s'allargran un parell de mesos.

L'eliminació del vial forma part del pla de xoc de la Devesa, fruit de l'acord de cartipàs de l'any passat entre CiU i ERC-MES. Els treballs consistiran en eliminar el vial que hi ha entre el pont de la Barca i el passeig de la Sardana -un tram de 350 metres de longitud- per instal·lar-hi una superfície de sauló destinada al passeig i la pràctica de l'esport. A la pràctica, això suposarà l'eliminació de 150 dels 175 aparcaments que hi ha actualment a la zona. Només es mantindrà un petit vial per a vehicles de serveis, i per restringir l'accés es col·locarà una nova barrera ubicada a l'entrada des del pont de la Barca. A més, es reservaran una vintena d'aparcaments per a vehicles de serveis i persones discapacitades al vial, que comptarà amb un sol sentit de circulació.

Sastre ho té clar: «La Devesa és un parc i no un aparcament», afirma. Per això, defensa l'eliminació d'aparcament lliure i gratuït i diu que cal potenciar els aparcaments dissuasius, com el que hi ha a Fontajau, que compta amb 500 places i, segons el regidor, n'hi sol haver de buides. «El volem potenciar perquè es troba només a quatre minuts de distància i suposa una bona alternativa», assenyala el representant municipal. Així doncs, la passera que travessa el Ter per unir la Devesa amb Fontajau es millorarà per tal de reforçar aquesta connexió. Segons l'Ajuntament, aquesta millora permetrà que els vianants puguin gaudir més d'aquest espai, ja que la consolidació del camí farà que es pugui utilitzar més còmodament, fins i tot per a aquells que tenen mobilitat reduïda. Dins del pla de xoc també s'ha millorat la il·luminació al passeig de la Sardana i s'han encarregat noves papereres. En total, les actuacions d'aquest pla de xoc ascendiran a uns 200.000 euros.

«Avantsala» del Pla Especial
Segons Sastre, el pla de xoc és una «avantsala» del futur Pla Especial de la Devesa, que ha d'anar «molt més enllà». El regidor assenyala que la prioritat municipal és aconseguir «l'obertura» de la Devesa cap al riu Ter i definir quines activitats i usos es poden fer al parc. «El parc és un continent que hem d'omplir de contingut, com per exemple la pràctica de l'esport o els usos artístics», assenyala Sastre. Això comportarà que algunes estructures velles i que ja no serveixen, com per exemple alguns lavabos, s'acabin eliminant definitivament.

L'equip de govern de Girona té previst presentar la setmana vinent el Pla Especial a l'oposició i confia poder-lo aprovar durant el mes de juny, ja sigui per ple o en junta de govern.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

L'autopista, en el tram que passa pel terme de Sarrià de Ter
Sarrià reclama l´IBI de l´autopista, que li reportaria uns 90.000 euros a l´any

Sarrià reclama l´IBI de l´autopista, que li reportaria uns 90.000 euros a l´any

Ara el consistori només rep uns 4.000 euros de la concessionària per un benefici fiscal que li va...

El veí de Taialà Andrés Gallardo celebra 100 anys

El veí de Taialà Andrés Gallardo celebra 100 anys

El gironí Andrés Gallardo va fer diumenge 100 anys i ho va celebrar acompanyat de la seva família...

Detenen un maltractador que va fugir saltant al riu

Detenen un maltractador que va fugir saltant al riu

L'home va anar a l'establiment on treballa la seva exparella a Girona per insultar-la i...

Girona 10 deixa una ocupació hotelera del 90%

Girona 10 deixa una ocupació hotelera del 90%

Els restaurants de la campanya han servit 10.000 menús a 10 euros

30 de març: Última oportunitat per salvar el Parc Científic i Tecnològic de la UdG

30 de març: Última oportunitat per salvar el Parc Científic i Tecnològic de la UdG

El Jutjat mercantil fixa la data per a la junta de creditors després d'accedir a donar una tercera...

Curs d´agents cívics de Mifas

Curs d´agents cívics de Mifas

La primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, va inaugurar ahir el curs...

Enllaços recomanats: Premis cinema