Seguidors acèrrims de Joc de trons es barrejaven ahir amb curiosos a la cua del Teatre Municipal. Alguns porten temps enganxats a la sèrie i en coneixen fins al més mínim detall, mentre que a altres només els fa gràcia veure com apareix Girona en una sèrie de repercussió mundial.

Aquest és el cas, per exemple, de Carme Tarrés. És de Girona «de tota la vida» i admet que no se sol assabentar gaire de les activitats que es fan a la ciutat, però en aquest cas va veure per televisió que es faria l'estrena al Teatre Municipal i va decidir assistir-hi amb els seus fills malgrat que no ha vist cap capítol de Joc de trons. «Vindré a veure el capítol i, si puc, després miraré els altres. Però a mi el que em fa il·lusió és pensar que Girona, que és el que més m'estimo al món, hi sortirà», explica.

En canvi, en Jordi Mayol i en Marc Franco, estudiants de la Universitat de Girona, són fans declarats de la sèrie. Han vist totes les temporades i fins i tot han llegit alguns dels llibres, i per això ahir van decidir anar a fer cua per aconseguir entrades per a l'estrena, ja que tenien por que internet es col·lapsés. «Hem sortit ràpid de classe per poder assegurar-nos l'entrada», va indicar en Jordi, que ha vist «i analitzat» els tràilers que han sortit fins ara i les entrevistes als actors. Tot i que ell no era a Girona durant el rodatge de la sèrie, ja que viu a Granollers, el seu amic Marc sí. «Vam estar tafanejant per tot arreu. Tot i que ho van tancar tot, sí que vam poder veure l'Arya Sark», assenyala.

Qui va viure el rodatge en primera persona va ser l'Ana Pulido, que va fer d'extra. «Primer em van trucar per només una escena, però al final em vaig quedar com a extra», indica aquesta veïna de Sant Dalmai. Ho recorda com una experiència «molt maca» i diu que ho hauria fet encara que no hagués cobrat ni un euro, ja que «és una experiència que et queda per tota la vida». Pulido no creu que Girona surti al primer capítol, però tot i això ha decidit assistir a l'estrena per «fer honor a la sèrie». De moment creu que els tràilers que s'han vist són «molt emocionants», però creu que «encara falta veure molta més Girona». De fet, creu que l'estrena de la sèrie suposarà «molt bona tirada» per a la ciutat.

La Xesca Cerdà, que també és estudiant de la UdG, és de Mallorca però està entusiasmada com una gironina més. «Vaig començar a veure la sèrie l'any passat;?vaig provar amb un capítol i em va enganxar», assenyala. «Tot i que no sóc d'aquí, em va semblar molt emocionant el tràiler on es veien les imatges de Girona», admet. Ara, creu que la ciutat «ha sabut aprofitar bé l'oportunitat» i creu que la projecció organitzada per al dia 25 pot ser un acte «divertit i diferent».

Per la seva banda, la Cristina Tarré té previst assistir-hi amb les amigues, ja que estan totes «superenganxades» a la sèrie. De moment, pels tràilers que han vist creu que la sisena temporada «pinta bé», especialment per les espectaculars imatges a les escales de la Catedral. També agraeix a l'Ajuntament que hagi decidit fer dos passis del primer capítol.

Malgrat que l'ambient a la cua va ser de companyerisme, el col·lapse del sistema informàtic va generar alguns nervis i va fer que alguna gent perdés la paciència, especialment els que havien arribat més aviat. El regidor de Cultura, Carles Ribas, va baixar a calmar els ànims, però la gent no es va tranquil·litzar de veritat fins que no van tenir les entrades a les mans.