L'Escola d'Hostaleria de Girona és la més antiga de Catalunya i la segona que es va crear a nivell espanyol. La primera alumna que s'hi va inscriure l'any 1965 va ser una dona, Maria Teresa de Toca Ciurana, que ara té 78 anys i que és una de les veus que es recullen al llibre que s'ha editat per commemorar el 50è aniversari del centre. El seu nom apareix a la primer fila del full de matrícula d'alumnes del primer curs, un dels documents que s'han inclòs al llibre que ha escrit el periodista Salvador Garcia-Arbós i que es titula 'Atenció, cuina! Continuem el viatge' . La publicació ressegueix la història viva d'un dels centres de formació professional de referència a la demarcació. Sense anar més lluny, aquí hi van estudiar els tres germans Roca, artífexs del millor restaurant del món, que aquest divendres han apadrinat la presentació de la publicació. "L'escola d'hostaleria és una peça clau del que avui representa el Celler", ha reconegut el xef Joan Roca.