ExpoJove de Girona tanca amb 8.432 assistents, la xifra més alta de tota la història

Un 70% dels expositors estan satisfets amb les novetats i el canvi d'horari que s´ha aplicat aquest any

16.04.2016 | 16:35

El saló de l´ensenyament de les comarques gironines, l´ExpoJove, tanca amb 8.432 assistents, la xifra més alta de tota la història de la fira. En concret, s´han rebut 2.500 visitants més que els darrers deu anys. "Havíem assumit el repte de superar visites i que aquestes fossin més heterogènies. Volíem joves sols i acompanyats dels seus pares i ho hem aconseguit", ha explicat la directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat. En aquesta onzena edició, el saló volia arribar a nous públics i, per això, s´ha programat un conjunt de xerrades més mediàtiques i s´ha ampliat de dos a quatre els dies d´obertura. Pel que fa als expositors, un 70% s´han mostrat satisfets pels canvis introduïts aquest any, les novetats i l´ampliació dels dies d´obertura. "De cara a l´any vinent tenim els ulls posats en l´ampliació de continguts i captar alumnes de Batxillerat", ha assenyalat Cunyat.

Enguany, el saló ha fet una aposta per arribar a nous públics amb xerrades mediàtiques i més dies oberts. Uns canvis que han permès atreure 2.432 visites més que en els deu anys anteriors de la fira. La directora ha assenyalat que tant divendres com dissabte han rebut un públic "de més edat" que, junt amb els pares, han fet una visita i consultes de "més qualitat". "Amb preguntes més concretes perquè poguessin tenir una decisió més clara", ha ressaltat Cunyat.

Les xerrades han tingut de mitjana uns 200 assistents i les ponències de Carles Capdevila, Patry Jordan o Randstad han connectat amb joves i adults. El saló té com objectiu donar orientació a tots els joves estudiants perquè puguin tenir més clar cap a on volen dirigir la seva trajectòria professional.

Pel que fa als expostiros, més d´una setantena, han atès el públic donant informació sobre matèries com ocupació, ensenyament, recursos i informació per a pares, tutors i educadors. D´altra banda, aquest 2016 ha estat el primer any que s´ha portat a terme una enquesta de satisfacció dels expositors perquè poguessin dir la seva i valorar el funcionament del saló. D´aquesta manera, l´organització vol tenir en compte les seves opinions de cara a futures edicions. Un 70% d´ells s´han mostrat satisfets amb les novetats i el canvi d´horari. De cara als propers anys, Cunyat – que s´estrenava en el càrrec- ha explicat que s'han marcat com a repte ampliar continguts i atreure alumnes de Batxillerat. Enguany, l'inici del saló va estar marcat per la protesta en contra la presència de l'exèrcit a la fira. Dos dies abans de la inauguració de la fira de l'ensenyament a les comarques gironines, el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació va enviar una carta als directors dels instituts de la ciutat per demanar-los que se sumin a la seva petició i que l'exèrcit no tingui estand a ExpoJove en properes edicions. Una demanda que caldrà comprovar si s'acaba aplicant el proper any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent a Girona

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent a Girona

El ple aprova els impostos i les taxes pel 2017 entre picabaralles per la tarifació social

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

L'immoble, que té un dels balcons del Tarlà, s'ha venut per uns 250.000 € menys que les...

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Desenes de persones es van acostar fins a l'escola Euses, on se celebrarava l'acte, per comprovar...

Nova seu per als Naturalistes de Girona

Nova seu per als Naturalistes de Girona

L'Ajuntament de Girona cedirà l'ús de la casa del jardiner, situada als Jardins de la Devesa, a...

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

Sergi Bonet avança que el Parc Científic aportarà 2,5 milions per eixugar el deute procedents del...

Enllaços recomanats: Premis cinema