Trivago situa Girona com la ciutat on més han pujat els preus dels hotels

Segons el popular cercador, el preu mitjà per dormir en un hotel de la ciutat és de 100 euros, un 25% més que a l'abril del 2015

19.04.2016 | 07:13
Barcelona, amb 160 euros de mitjana per nit, és la ciutat més cara · Diari de Girona
Barcelona, amb 160 euros de mitjana per nit, és la ciutat més cara · Diari de Girona

Girona és la ciutat espanyola on més han pujat els preus hotelers segons el popular cercador d’ofertes Trivago. En l’estudi elaborat per Trivago, a Girona els preus hotelers han pujat aquest una mitjana d’un 25% respecte 2015, més del doble del que han augmentat de mitjana a l’estat espanyol. Darrere de Girona, les ciutats que mé shan augmentat preus ho han fet com a molt en un 17%.

Els preus hotelers d'Espanya han augmentat a l’abril un 12% en comparació de 2015. Mentre Castelló i Lugo són les ciutats més econòmiques, Girona és la que experimenta l’augment de preus més fort, d’un 25%. D’altra banda, Astúries és la comunitat autònoma amb els preus hotelers més econòmics.

L'últim estudi tHPI de trivago.es revela que els preus hotelers a Espanya s'eleven un 12% en comparació d'abril de l'any passat i un 7% respecte a març. Una nit d'hotel costa 111 euros de mitjana, mentre la mitjana europea se situa en els 123€ per nit.

Més cares i més barates
Entre les ciutats estudiades Castelló (59€), Lugo (59€), Vigo (59€), Oviedo (60€) i Lleida (61€) són les ciutats més econòmiques d'aquest mes d’abril. Per contra, Barcelona (160€), Palma de Mallorca (154€), Sevilla (129€), Madrid (115€), Còrdova (113€) i Girona (100€) són les ciutats on és més car pernoctar i les úniques que superen els 100 euros.

Atenent a la variació de preus respecte a l'any passat, la ciutat que ha experimentat el canvi més pronunciat és Girona, els preus mitjans de la qual han augmentat un 25%. La segueixen des de lluny Barcelona i Santa Cruz de Tenerife amb una pujada del 17%. Per contra, Toledo és la ciutat on baixen més els preus en un any, en concret, un 13%, passant dels 91€ als 79€.

Respecte a la variació intermensual, s'observa un gran descens de preus a Las Palmas de Gran Canaria, on els preus baixen un 24%, passant dels 96€ als 73€. Mentrestant, a Barcelona, Còrdova i Sevilla els preus augmenten considerablement, un 30%, 28% i 25% cadascuna.

Les regions amb els preus mitjans més baixos són Astúries, Galícia, Cantàbria i Aragó, amb una mitjana inferior als 70€ per nit. Mentre, Catalunya (139€), Illes Balears (118€) i Illes Canàries (114€), són les més cares.

Catalunya és la regió que experimenta l’augment interanual més alt, d’un 18%. En el costat oposat es troba Castella-la Manxa, on baixen els preus un 10%.

En comparació del mes passat, destaca Catalunya per augmentar preus un 23% i la Comunitat Valenciana, on descendeixen un 18%.

Aquest mes els països més barats on allotjar-se són Bulgària (48€), Rússia (50€) i Romania. Mentre, Suïssa (192€), Holanda (160€) i el Regne Unit (155€) són els països europeus amb els preus mitjans hotelers més alts.

Turquia i Rússia destaquen per ser els països on més baixen els preus, en concret, un 25% i 23%. En el costat oposat trobem Irlanda, Holanda, Grècia i Suècia, on els preus pugen un 19%, 19% i 17% respectivament.

Entre les ciutats més importants a Europa destaca Munic: els preus mitjans hotelers de la ciutat alemanya han augmentat un 29% en un any, passant dels 113€ als 146€. També a Frankfurt, Dublín i Porto els preus hotelers s'encareixen un 29%, 25% i 21% respecte a 2015, sempre segons el popular portal Trivago.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Sara Montiel, abans i després de passar per mans de la censura
Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Les Fires tindran amb una trentena d´activitats per al públic infantil

Les Fires tindran amb una trentena d´activitats per al públic infantil

Les Fires de Sant Narcís comptaran amb una trentena d'activitats dirigides al públic infantil i...

Marc Fernández i Alexandra Prat guanyen el títol New Faces 2016

Marc Fernández i Alexandra Prat guanyen el títol New Faces 2016

El premi l'ha atorgat el centre comercial Espai Gironès en el marc de la tercera edició de...

Un gironí guanya una medalla d´or a l´Olimpíada Iberoamericana de Física

Un gironí guanya una medalla d´or a l´Olimpíada Iberoamericana de Física

Un exalumne de l'institut Vicens Vives, Iñaki Garrido, obté el millor resultat en la prova...

L´institut Vallvera crea la figura d´alumne-guia per donar suport als estudiants novells

L´institut Vallvera crea la figura d´alumne-guia per donar suport als estudiants novells

El centre de Secundària de Salt promou el voluntariat i la mediació entre el seu alumnat · Un dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema