Tres minuts. Això és el que van durar les 300 entrades per a les projeccions gratuïtes de l´estrena de la sisena temporada de Joc de trons al Teatre Municipal de Girona que es van posar ahir a la una del migdia a disposició de la ciutadania a través d´internet. Al contrari de la setmana passada, en aquesta ­ocasió la plataforma Koobin no va ­fallar i el sistema va aguantar ­malgrat la gran quantitat de peticions. De tota manera, van ser molts els seguidors decebuts perquè no van poder aconseguir entrada. Tot i això, l´Ajuntament ja ha dit que no té previst fer una tercera projecció.

Segons dades municipals, de les 1.140 entrades que hi havia disponibles entre les dues sessions -una a les vuit del vespre i una altra a dos quarts d´onze de la nit-, 846 (un 74%) es van destinar al públic general i el 26% restant van ser destinades a compromisos amb patrocinadors, protocol, autoritats i premsa.

El compte enrere per a l´estrena de la sisena temporada de Joc de trons, rodada en bona part a la ciutat de Girona, ja ha començat. Dilluns que ve, 25 d´abril, HBO farà l´estrena del primer capítol en àmbit mundial a les quatre de la matinada (hora d´aquí), i l´Ajuntament ha preparat per al vespre tota una festa per celebrar-ho. A banda de les dues projeccions gratuïtes al Teatre, també ambientarà l´Ajuntament i la plaça del Pallol i instal·larà una rèplica del «tron» de la sèrie perquè tothom pugui fotografiar-s´hi. Tot i que encara no se sap si Girona sortirà al primer capítol -encara que sembla que no-, la ciutat apareixerà, en principi, en vuit dels deu episodis.