L´Ajuntament de Girona ha obtingut una menció Infoparticipa per la qualitat i la transparència de la comunicació pública municipal. El consistori compleix 47 dels 52 indicadors (un 90´38%) marcats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (LPCCP).

La tinenta d´alcalde i regidora d´Hisenda i Règim Interior de l´Ajuntament, M. Àngels Planas, recollirà aquesta tarda el guardó, que es lliurarà en el marc de la 3a edició dels Premis InfoParticipa. En aquesta ocasió, l´acte tindrà lloc a El Born Centre Cultural de Barcelona i se celebrarà en el marc d´una jornada sobre transversalitat de la transparència organitzada conjuntament pel LPCCP i l´Oficina Antifrau de Catalunya.

Per la seva banda, l´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat els premis que està rebent la ciutat: "Ahir el Consell d´Europa ens va guardonar amb el Premi d´Europa 2016, i avui obtenim aquesta menció. Això no fa més que certificar que estem treballant en la bona línia". Fent referència específicament a l´Infoparticipa, l´alcaldessa ha apuntat que "l´objectiu és complir el 100% dels indicadors i ser un referent en matèria de transparència; som un govern obert i el ciutadà ha de tenir facilitats per accedir al que genera l´Ajuntament".

El Mapa InfoParticipa és una eina que impulsa el LPCCP de la Universitat Autònoma de Barcelona des del 2012 per fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals.