El jutjat permet enterrar el nen vetllat un mes i mig en un pis de Girona

Encara falta que els forenses emetin un altre informe per determinar l'origen de l'elevat volum d'etanol trobat en el cadàver

25.04.2016 | 07:08
El cadàver del menor va ser localitzar el 5 de gener.
El cadàver del menor va ser localitzar el 5 de gener.

El cadàver de Caleb Hopkins s'ha passat més temps al dipòsit dels forenses que al pis de Girona on el van vetllar els seus pares i dos germans fins que els Mossos d'Esquadra el van descobrir el 5 de gener. Just ahir, el jutjat va autoritzar al matrimoni nord-americà format per Bruce i Shrell Hopkins a donar sepultura al seu fill, que serà enterrat a Girona. Tampoc serà una cerimònia immediata perquè la funerària encara ha de sol·licitar l'autorització judicial per retirar el cos del dipòsit i cal que el consolat dels EUA a Barcelona expedeixi el certificat de defunció del nen.

En la mateixa resolució del Jutjat d'Instrucció número 1 de Girona s'aprofita per demanar als metges forenses que tornin a concretar la causa de la mort del nen de 7 anys, amb la intenció que puguin objectivar si es va produir per un episodi asmàtic. La raó subjacent a aquesta decisió és determinar si es pot acreditar una possible omissió del deure de socors del matrimoni Hopkins, que encara segueix investigat per homicidi imprudent.

L'informe inicial dels metges forenses no va detectar cap anomalia en el cadàver. No presentava restes d'estupefaents ni psicofàrmacs però tenia una concentració d'etanol en sang de 0,91 gr/l que es presumeix va originar-se amb la putrefacció del cadàver durant el mes i mig que va ser al domicili familiar. No obstant això, la jutgessa instructora va demanar una segona anàlisi de contrast per determinar l'origen exacte de l'etanol.

Quan el matrimoni Hopkins va passar a disposició judicial van declarar que el nen patia una malaltia respiratòria i un dia de mitjan novembre no es va despertar. Ells van decidir vetllar-lo fent vida al voltant del cadàver fins que la policia ho va descobrir. Van arribar a declarar que esperaven que el nen es despertés.

Els altres menors
La detenció inicial dels pares -ara en llibertat amb càrrecs- va donar peu a que la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA) assumís la tutel·la dels altres dos fills del matrimoni, els quals encara segueixen al centre del Mas Garriga. L'advocat del matrimoni, Christian Salvador, ha interposat una demanda per tal que els Hopkins puguin recuperar la custòdia però aquesta no s'ha resolt i, de moment, s'han de conformar amb poder-los visitar al centre un dia entre setmana i endur-se'ls fora del centre els dilluns i els dissabtes.

Per justificar la tutela dels menors, la DGAIA argumenta que els Hopkins no poden acreditar una capacitat econòmica suficient, malgrat té una aplicació als EUA que li genera importants beneficis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Les Fires tindran amb una trentena d´activitats per al públic infantil

Les Fires tindran amb una trentena d´activitats per al públic infantil

Les Fires de Sant Narcís comptaran amb una trentena d'activitats dirigides al públic infantil i...

Enllaços recomanats: Premis cinema