El símbol per excel·lència de la sèrie «Joc de trons» ha arribat aquest migdia a Girona. El tron dels Set Regnes s'instal·larà durant dos dies al Municipal per tal que tothom pugui fotografiar-s'hi. Es tracta de l’única rèplica que hi ha a tot el món. El tron original, fet de ferro, es troba a Irlanda. La còpia, massissa i pesada, està construïda amb altres materials més lleugers.

Tot i que ha arribat avui al migdia des de Madrid, no serà fins dilluns i dimarts quan els fans de la popular sèrie de l'HBO podran fotografiar-se amb el «tron» que s'instal·larà a la planta baixa del Municipal. A més, l'Ajuntament lluirà una ornamentació especial per celebrar l'estrena de la sisena temporada de Joc de trons, rodada a la ciutat.

S’han programat dos passis gratuïts de ‘The red woman’ al Teatre Municipal de Girona. Una reestrena -l’estrena mundial es farà de matinada- que des del principi ha despertat una gran expectació; fins al punt que les entrades per poder assistir a la segona retransmissió d’aquest primer capítol es van esgotar en només tres minuts.

"És el que estàvem esperant amb molt deleit”, ha explicat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas. Els fans podran fotografiar-s’hi i asseure’s-hi a partir de les vuit del matí del dilluns 25 d’abril i fins dimarts 26. Fins llavors, l’apreciat seient estarà en una de les sales del Teatre Municipal de Girona. Aquest migdia, dos transportistes s’han encarregat de baixar-lo del camió i instal·lar-lo en un dels espais d’aquestes instal·lacions municipals.

Es tracta de la única rèplica d’aquest famós tron, imatge principal d’aquesta sèrie televisiva. No està fet de materials nobles però és massís, pesat i recrea les espases emblemàtiques que es poden veure en els diversos capítols d’aquesta producció televisiva. Pesava tant que fins i tot membres del consistori gironí han hagut d'ajudar-los a carregar-lo i portar-lo fins al lloc que s'ha previst. “No és de ferro forjat però pesa molt i es tracta d’una peça única”, ha detallat Ribas. El seient original es troba a Irlanda. “El més important és que Girona està al món, està dins de la sisena temporada d’una sèrie que es veurà a més de 180 països. Ara només cal veure si la ciutat surt en el primer capítol”, ha assenyalat Ribas. Durant els pròxims dies acabaran d'enllestir els detalls - com les espases o les imatges- que es volen col·locar entorn d'aquest gran seient.

El tron és un dels principals atractius que s’han programat de cara a dilluns, quan la ciutat celebrarà amb una gran festa l’emissió del primer capítol de la sisena temporada d’aquesta sèrie nord-americana. A part del tron, hi haurà un ‘photocall’ i es decorarà la façana de l’Ajuntament de Girona i l’entrada del consistori amb elements relacionats amb ‘el Nord’, un dels territoris de ‘Joc de Trons’, i amb les cares dels personatges més importants i representatius de la sèrie. Aquests són els únics detalls que ha volgut avançar el regidor de Cultura.

Des del primer moment, l’expectació per veure el primer capítol de la nova temporada de ‘Joc de Trons’ ha desbordat totes les previsions. L’estrena es farà per HBO i Canal+ a les quatre de la matinada del proper dilluns. Posteriorment, l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració de Movistar+, han programat dues sessions perquè els fans més incondicionals de la sèrie puguin veure gratuïtament aquest primer episodi, anomenat ‘The red woman’. Davant l’allau de demanda, el consistori va haver de programar un segon passi i les entrades van volar, literalment. En total, s’han distribuït 1.140 invitacions per a les dues sessions, un 74,1% per al públic i la resta per a compromisos de patrocinadors i protocol.