Girona vol protegir el toc de les campanes tot i la denúncia

L'Ajuntament treballa per aconseguir que el so quedi protegit amb la figura de Bé Cultural d'Interès Local

25.04.2016 | 07:08

L'Ajuntament de Girona treballa per aconseguir que el toc de les campanes de la Catedral quedi protegit amb la figura de Bé Cultural d'Interés Local i que s'aprovi al ple ordinari corresponent al mes de maig. Fonts municipals van explicar ahir que els tècnics estan estudiant si és viable, perquè l'equip de govern està decidit a garantir que el campanar continuï sonant a les nits, tot i la denúncia que l'Hotel Històric ha presentat als jutjats per evitar-ho, tal com va avançar ahir Diari de Girona.

Aquesta protecció era, precisament, una petició de l'Associació de Veïns del Barri Vell, que es van mobilitzar després que inicialment el Bisbat hagués aturat el so de les campanes a la nit. Tot i aquest posicionament, fonts del consistori han assegurat que segueixen treballant per arribar a un acord amb els responsables de l'establiment turístic per tal que al final no hagi de ser el jutge qui dictamini què ha de passar amb el so de les campanes a la nit. S'intentarà arribar a un pacte amb algun tipus d'alternativa intermitja que satisfaci les dues parts.

El Bisbat va decidir aturar el so nocturn (de les dotze de la nit a les set del matí) perquè l'Ajuntament els va advertir que excedia els decibels permesos en l'ordenança municipal de sorolls. Ho feia perquè l'hotel s'havia queixat que els clients marxaven i va advertir que podia arribar a denunciar el cas si no es rebaixava el so a la normativa permesa. Hi ha diferents estudis tècnics del mateix Ajuntament que confirmen que se sobrepassa amb escreix els decibels permesos.

L'emmudiment de les campanes va molestar els veïns del casc antic, que asseguraven enyorar els tocs a les nits. Van iniciar una campanya per aconseguir el retorn de les campanes. En base a una llei de centres de culte, l'Ajuntament va decidir permetre al Bisbat que les campanes tornessin a sonar. No obstant, hi ha sentències de situacions similars i recomanacions del Síndic de Greuges en altres poblacions que avalen la posició de l'hotel.

Després de diferents reunions entre totes les parts afectades, l'hotel no s'ha sentit complagut i ha decidit portar el cas als jutjats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent a Girona

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent a Girona

El ple aprova els impostos i les taxes pel 2017 entre picabaralles per la tarifació social

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

L'immoble, que té un dels balcons del Tarlà, s'ha venut per uns 250.000 € menys que les...

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Desenes de persones es van acostar fins a l'escola Euses, on se celebrarava l'acte, per comprovar...

Nova seu per als Naturalistes de Girona

Nova seu per als Naturalistes de Girona

L'Ajuntament de Girona cedirà l'ús de la casa del jardiner, situada als Jardins de la Devesa, a...

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

Sergi Bonet avança que el Parc Científic aportarà 2,5 milions per eixugar el deute procedents del...

Enllaços recomanats: Premis cinema