La projecció del primer capítol de la sisena temporada de 'Joc de Trons' ha superat totes les expectatives i ha desbordat la ciutat de Girona. Al llarg del matí, l'assistència de públic ha estat més tranquil·la però a la tarda els fans han col·lapsat l'entrada al Teatre Municipal per fer-se la foto amb el tron de ferro. Això ha obligat ha tancar l'accés una hora abans del previst i ha deixat desenes de persones sense foto. El regidor de Cultura, Carles Ribas, ha demanat disculpes i ha recordat que dimarts hi ha una nova oportunitat i que el tron tornarà al maig. Puntual, a les vuit del vespre, ha començat la projecció del primer capítol que 700 persones han seguit en pantalla gegant al teatre. No ha decebut. Surt Girona de la mà d'Arya Stark i es reconeix perfectament, tot i que hi han afegit digitalment el tità de Braavos.

El capítol, titulat «The Red Woman», s'ha estrenat a les quatre de la matinada a nivell mundial i aquest vespre es faran dos passis subtitulats en català al Teatre Municipal: un a les vuit del vespre i l'altre a dos quarts d'onze de la nit, als quals assistiran 1.140 persones. Les entrades estan esgotades des de fa dies. L'expert en sèries Pep Prieto, que ja ha vist l'episodi, ha garantit que Girona apareix al primer capítol i que es reconeix perfectament.

Mentrestant, a la plaça del Pallol, s'han instal·lat parades d'un mercat medieval que contribuiran a allargar la festa durant tot el dia i bona part de la nit.