L'Ajuntament de Girona ha presentat un acord amb l'empresa de serveis funeraris Mémora que significa que un enterrament bàsic tindrà un 32,43% de reducció. Aquest servei, que segons l'alcaldessa, Marta Madrenas, permetrà «tenir preus justos i una cerimònia digna» inclou un fèretre amb folre interior i motiu religiós, ambulància de recollida, enferetrament, condicionament sanitari, vestició o amortallament, eliminació de residus sanitaris, estada en dipòsit, obtenció de certificat mèdic, servei d'organització, cotxe fúnebre i personal per al funeral, tramitació i gestió de documentació, inscripció al registre civil, cent recordatoris i un ram de flors, segons va explicar el vicealcalde i responsable de Sostenibilitat i cementiris, Eduard Berloso. Fins ara el cost, sense IVA, tot tot aquest conjunt de serveis era de 2.362'5 euros i ara passa a ser de 1.596' euros.

A partir d'ara es negociarà amb els grups municipals, entitats i ciutadans una nova ordenança municipal on, segons la mateixa alcaldessa, no es descartarà parlar d'una possible municipalització, tot i que va exposar que per exemple a Terrassa on la gestió és de l'Ajuntament, aquests mateixos serveis, tenen un cost de 300 euros més. «Municipalització no sempre vol dir preu més barat». Tampoc descarta parlar de la construcció d'un equipament per a serveis funeraris supramunicipal, com demanava ERC, però va deixar clar que, tot i que no està descartat, «construir un nou equipament i passar la factura al ciutadà», pot ser no seria el que ara caldria fer. En aquesta nova ordenança quedarà explicitat que qualsevol empresa podrà prestar el servei si obté el permís i que aquelles que tinguin instal·lacions a la ciutat hauran de cedir l'espai per poder-lo dur a terme.

Pel que fa als enterraments de beneficiència, la primera tinenta d'alcaldessa i responsable de Serveis Socials, Sílvia Paneque, va explicar que s'ha arribar a un acord amb Memóra perquè sigui l'empresa qui es faci càrrec de tots els serveis d'enterrament, sempre que hi hagi un certificat dels Serveis Socials municipals on quedi clar que la família de la persona morta no pot assumir el cost del servei o que el finat ha mort en solitud. L'ajuntament només es farà càrrec del nínxol i la sepultura.