Neix un gremi en favor d´implantar un turisme «sostenible» al Barri Vell

Aposten per la qualitat i per un turisme implantat de manera ordenada i complementària als veïns

28.04.2016 | 07:27
Aleix Adam.
Aleix Adam.

Aquest cap de setmana s'ha constituït oficialment el Gremi Turístic del Barri Vell de Girona, que neix amb l'objectiu de «lluitar per la implantació i desenvolupament turístic sostenible» al nucli antic, apostant per la qualitat dels serveis i respectant sempre els veïns del barri i buscant fórmules per evitar que marxi més gent que hi viu i també més comerços que hi ha oberts fa anys. La junta de la nova entitat té com a president l'empresari Aleix Adam, que actua en nom propi. La resta de la junta la formen la vicepresidenta Alba Puig, en nom de l'hotel Històric; els vocals Carles Mallart per l'Hotel-Museu Llegendes de Girona, i Salvador Fuentes per Girorooms, i la secretària, que és l'advocada Cristina Corretger, en nom propi.

El gremi vol representar el sector de l'allotjament del Barri Vell davant dels organismes públics, fer «un nucli antic millorat en el qual la part comercial i de turisme s'implanti al Barri Vell de manera ordenada i complementària a la vida de les persones i del turisme, respectant en tot moment aquesta premissa innegociable» i apostar per un «desenvolupament d'activitats de protecció de la cultura, el rescat i promoció de la història de Girona a través del turisme i la cultura».

Evitar la «deslocalització»
A més, vol «aturar la deslocalització de persones del Barri Vell» i invertir-ne el sentit i també la deslocalització del comerç i els serveis del nucli antic. Ara mateix hi ha una desena d'agremiats. Poden formar-ne part hotels, apartaments, bed& breakfasts, restaurants, agències de viatge i establiments vinculats al turisme, entre altres.

Malgrat que des d'aquesta entitat s'ha apuntat que el conflicte de les campanes de la Catedral no hi té res a veure, el gremi va gestar-se arran d'aquest fet. De fet, però, des de fa anys, hi ha establiments turístics que consideren que els cal estar unir pels interesos en comú.

Des de la nova entitat volen impulsar accions per «desenvolupar estratègies i dur-les a terme que millorin la qualitat del turisme», respectant els residents del Barri Vell. També aposten per totes les activitats turístiques «que aportin qualitat i projecció de futur per als gironins». Així mateix estan disposats a promoure «la conservació i difusió del patrimoni monumental i sentimental del Barri Vell», entre d'altres.

L'entitat no neix «amb la voluntat de competir amb cap entitat ni amb l'Associació d'Hostaleria de Girona ni amb la Fecasarm, que ja fan la seva funció». De fet, es podrà ser del gremi de l'Associació o de la Fecasarm. El gremi entén que l'Assocació i la Fecasarm són bones per temes de promoció i defensa del sector en l'àmbit de ciutat, però que interessa anar units per temes estrictament del barri.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Nova campanya del «No és no»

Nova campanya del «No és no»

Entitats i col·lectius socials gironins han impulsat una campanya contra les agressions masclistes...

El Museu dels Jueus mostra l´ús de l´aigua com a element purificador a l´edat mitjana

El Museu dels Jueus mostra l´ús de l´aigua com a element purificador a l´edat mitjana

Dóna a conèixer on se situaven els micvés de la ciutat: un a fora del Call, un a tocar de l'Onyar...

El Circ Raluy Legacy comença el seu espectacle a Girona

El Circ Raluy Legacy comença el seu espectacle a Girona

El Circ Raluy, ubicat com sempre a la plaça de l'Assemblea de Catalunya, va obrir ahir les seves...

Les Fires Populars començaran avui amb un pregó de Girona Acull

Les Fires Populars començaran avui amb un pregó de Girona Acull

La 17a edició de les Fires Populars començarà avui amb un pregó alternatiu a càrrec de Girona...

Girona destina uns 25.000 euros més a la il·luminació de Nadal

Girona destina uns 25.000 euros més a la il·luminació de Nadal

Enguany la quantitat s'aproxima als 150.000 euros per poder arribar a més barris

Enllaços recomanats: Premis cinema