L´Ajuntament de Girona ha tornat a adjudicar la construcció de la pista coberta del col·legi Cassià Costal després que la que havia guanyat el concurs en un primer terme hi acabés renunciant en considerar que hi havia diferències tècniques amb el plec de clàusules referents als treballs sota terra. En aquesta ocasió la guanyadora, la madrilenya Cobra Instalaciones y Servicios, ha vençut amb una proposta de d´intervenció de 470.851 euros, IVA inclòs. Sis empreses s´havien interessat per l´obra. L´empresa que va renunciar per al mateix projecte, la també madrilenya Insyte Instalaciones, havia ofert fer els treballs per un total de 328.948 euros. Són, doncs, uns 140.000 euros més.

De fet, la licitació en aquesta segona ocasió ja tenia un preu més elevat. El primer cop el pressupost de sortida era de 419.741 euros i ara ha estat de 590.076 euros. La diferència en aquest cas és d´uns 170.000 euros. Entre el projecte adjudicat el primer cop i el segon només hi ha tres petites modificacions, a banda de tenir en compte els treballs a sota terra inicialment no previstos i que van provocar la renúncia. Per una banda, es farà un tram petit de carril bici a la banda de la carretera Barcelona, resseguint un costat del col·legi. Inicialment quedarà despenjat però es preveu unir-lo a la llarga amb el que haurà de fer l'Hipercor quan faci les obres d'ampliació i el que farà la Clínica Girona quan es traslladi a les antigues naus del sud de la ciutat. També s'hi col·locarà un nou semàfor. De fet, les obres d'aquest equipament, que se situarà entre els dos edificis del centre, hauran de permetre eixamplar la vorera de la carretera Barcelona substancialment. Ara precisament s'estrenyerà en aquell punt. A més a més, hi haurà un controlador que vigilarà les obres, sobretot el pas d'entrada i sortida dels camions.

L´empresa que ha guanyat el concurs per fer les obres, Cobra Instalaciones y Servicios, ja va guanyar el concurs per fer les tasques de construcció d´una altra pista coberta, la de l´escola Migdia. Aleshores, va vèncer amb una oferta de 284.944 euros. Aquell projecte era més econòmic perquè no s´havia de treballar al subsòl. En canvi a les obres del Cassià Costal, caldrà treballar a més profunditat, en un equipament que se situarà entre els dos edificis del centre. La construcció durarà un màxim de tres mesos.

La intenció és que els treballs puguin començar a l´estiu, quan acabin les classes, per tal que els treballs no interfereixen amb el dia a dia dels escolars. La idea és que les instal·lacions ja estiguin en funcionament durant el proper curs.

El treballs adjudicats ara són la primera fase d´un futur pavelló. En una segona fase es licitaran les tasques per fer els tancaments laterals, vestidors, despatxos i grades. De moment, però, encara no hi ha data per aquesta segona fase, que requeriria d'una inversió d'1,2 milions d'euros més.