La Generalitat té un deute de 10,5 milions d'euros amb la Diputació de Girona. Així ho han assegurat fonts de la corporació, que han negat que el Govern català només tingui pendents 65.000 euros amb la institució provincial, com va apuntar el Departament d'Economia i Hisenda. La resposta de la Diputació ha arribat després de la informació que va publicar diumenge Diari de Girona, en la qual es donava a conèixer el deute reconegut de la Generalitat amb les administracions gironines, segons les dades que va difondre el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, en una resposta parlamentària.

D'aquesta manera, la corporació ha xifrat en 10 milions i mig d'euros el deute de la Generalitat. Des de la institució han destacat que el Govern va acordar el juliol de l'any passat pagar 9,96 milions a la Diputació dels diners pendents corresponents a partides de carreteres. Ara bé, la Generalitat va afegir que aquest pagament de 9,96 milions es faria efectiu aquest any, ja que es preveu que formi part del pressupost del 2016. Tot i això, com que encara no s'ha aprovat el pressupost del Govern català d'aquest any -que, segons l'última previsió, es preveu votar aquest estiu-, el Departament d'Economia no ha contemplat (de moment) els 9,96 milions com a deute reconegut.

Per aquesta raó, la corporació ha posat de manifest que el deute real de la Generalitat amb la Diputació és de 10,5 milions d'euros. Per tant, amb aquesta xifra, la institució provincial passar a ser -entre totes les administracions gironines- qui acumula la quantitat més elevada de pagaments pendents del Govern. A continuació, segons les dades del Departament d'Economia i Hisenda, es troba l'Ajuntament de Girona al qual la Generalitat deu més de 4,5 milions d'euros.

Així mateix, tenint en compte les dades de la corporació, la Diputació de Girona passa a ser la institució provincial -de les quatre de Catalunya- amb més diners pendents del Govern. El motiu és que, segons les dades de la Generalitat, el deute del Govern català amb la Diputació de Lleida és de 9,8 milions, amb Barcelona de 2,4 milions i amb Tarragona de menys de dos milions.