MOSTRA FLORAL

Inauguració oficial de «Girona, Temps de Flors», a les 11 del matí a les escales de la catedral. A partir de les 10 del matí, tots els espais de la mostra estaran oberts. Avui, se celebra l'Open Night, que permetrà visitar la majoria de muntatges fins les 12 de la nit.

FIRES I GASTRONOMIA

- Fira de productes artesans al carrer Santa Clara

- Nit de flors i de sabors al Mercat del Lleó. A partir de les 19 h i fins a la mitjanit, els comerciants del Mercat del Lleó ofereixen tastets, servei de bar, música i DJ.

MÚSICA

El Museu d'Art s'omple de Música.

Amb motiu de Girona, Temps de Flors, l´Escola Municipal de Música de Girona omple de música la ciutat. Els jardins del Museu d´Art acolliran un seguit de concerts, d´una hora de durada, a càrrec dels alumnes de les diverses escoles de música de les comarques gironines.

També al Museu d'Art, el Maria Canals posa a disposició de tots aquells visitants o passejants que vulguin tocar un piano de cua. Una iniciativa que vol fer la música més accessible a tothom, traient l'instrument dels auditoris i sales de concerts i apropant la música al carrer.

Concerts al Pati de la Diputació de Girona. Terra Endins, a les 19 h.

Concerts gratuïts al Centre Bonastruc ça Porta: Coral l'Aspre, Thuir (11 h); Coral Pla de Girona (11.45 h); Coral Josep Ruhí, Bescanó (12:30 h); Coral Indika, l'Escala

(13.15 h); Retorn Planenc, Les Planes d'Hostoles (16:30 h); Veus amigues, Aiguaviva (17:15 h); Coral Silene, Sils (18 h); Cor Decantus, Sils (18:45 h).

Girona A Cappella Festival 2016. Alti & Bassi, un quintet vocal italià i referent de la de la música a cappella al seu país actua a les 18 h a la Plaça Independència. Naturally 7, un dels grups vocals més espectaculars ofereix la seva única actuació a Catalunya a l'Auditori de Girona a partir de les 21 h.

ESPECTACLES

Mapping: 'Photosynthetik' (22 h - Escales de Sant Feliu)

Photosynthetik és un espectacle audiovisual en que a través de la tècnica del mapping s'explicarà el procés fotosintètic de les plantes epífites, o també conegudes com a plantes aèries. Aquestes estaran sostinguedes per tota l'estructura. Projectant sobre els llistons de fusta es podrà observar com aquestes plantes absorbeixen l'aigua de la pluja, les toxines, ones electromagnètiques o CO2 de l'aire i les transformen en energia vital.'

CINEMA

Projecció contínua del documental 'Flors de Cinema' al Museu del Cinema a partir de les 10 h. Es tracta d'un documental realitzat per alumnes de batxillerat de diversos instituts de Girona