La suspensió de la llei d'emergència pot deixar 22 famílies sense pis social

El defensor veu el Govern central com «indecent» i la PAH que és un «ninot» en mans del capital

08.05.2016 | 07:23
Carles Mc Cragh, Ramon Llorente, Sílvia Paneque i Paco Martín, tots als centre, amb integrants de la PAH.
Carles Mc Cragh, Ramon Llorente, Sílvia Paneque i Paco Martín, tots als centre, amb integrants de la PAH.

Unitat gironina contra la decisió del Tribunal constitucional d'admetre a tràmit el recurs del Govern central contra la llei catalana d'emergència social, que servia a l'Ajuntament per pressionar els bancs perquè accedissin a signar lloguers socials. El defensor de la ciutadania, Ramon Llorente, va mostrar-se «trist i desconcertat» i va indicar que la decisió es podia catalogar, fins i tot, «d'indecent». El Defensor va recordar que és la mateixa Constitució qui empara el dret d'un «habitatge dige» i va lamentar le paper de les entitats bancàries i de les grans empreses de serveis de llum, gas i aigua. En aquest sentit, va voler deixar clar que mentre s'està perjudicant famílies sense recursos econòmics, aquestes empreses han guanyat 56.000 euros entre els anys 2007 i el 2015. Tot plegat, ha provocat preocupació a l'Ajuntament de Girona, que a més, té 22 famílies que ara estan en risc de no tenir habitatge per culpa d'aquesta mesura.

En nom de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Paco Martín va indicar que la decisió del Govern Central de partar la llei al Constitucional i que aquesta l'accepti a tràmit, «no és una decisió política, sinó econòmica, de les entitats financeres». A continuació el representant del a PAH va etzibar que el govern central està en mans del capitalisme i les grans empreses. «El Govern és un ninotque actua a les ordres del capital. Lluita contra les famílies», va dir. I va voler implicar tota la ciutadania assenyalant que «no es tracta del problemes d'uns pocs, sinó de 47 milions de persones», en relació amb la població espanyola.

Tot plegat, ha provocat preocupació a l'Ajuntament de Girona. La tinenta d'alcalde i regidora d'Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque, va explicar ahir que «tenim la voluntat de fer front a la problemàtica que s'obre amb la suspensió d'aquesta llei, que era un molt bon mecanisme per aturar els desnonaments i per obligar els grans tenidors d'habitatge a intercedi per aconseguir lloguer social». Paneque va detallar que des de l'entrada en vigor de la llei catalana, s'han tramitat trenta casos, dels quals vuit s'han tancat amb l'obtenció d'un lloguer social, quinze estan en procés de tramitació i set es troben en fase de requeriment. Els 22 que no s'han tancat ara poden estar en perill, «així com altres que puguin venir», va lamentar la representant municipal. Paneque va reclamar als bancs que mantinguin una actitud mediadora i segueixin oferint lloguers socials.

La tinenta d'alcalde va indicar també que demanarà a la Generalitat «el màxim de celeritat possible» a l'hora de redactar un nou marc legal per afrontar els aspectes relatius a la protecció del dret a l'habitatge i l'establiment d'un protocol d'actuació que puguin aplicar de la mateixa manera en tots els ens locals catalans.

El degà del Col·legi d'Advocats de Girona, Carles McCragh, va asenyalar que l'entitat no deixarà mai d'estar al costat de la gent que pateix el problema per accedir a un habitatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Imatge de la fira celebrada a Califòrnia.
Girona es convertirà en capital europea de la bicicleta

Girona es convertirà en capital europea de la bicicleta

La ciutat acollirà al 2017 la Sea Otter Europe, el festival del sector més gran del món, per...

´Cada any em trobo amb clientes que han estat abusades sexualment per Fires´

´Cada any em trobo amb clientes que han estat abusades sexualment per Fires´

La sexologa Marina Castro explica que moltes agressions no es denuncien - Repartirà 10.000...

Salt farà servir feromones de llop per protegir les hortes dels senglars

Salt farà servir feromones de llop per protegir les hortes dels senglars

El sistema es complementarà amb una protecció electrificada

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Segons Madrenas, les dues noies que hi apareixen són mostrades «com un producte eròtic»

El Palau de Justícia no tindrà parada de Girocleta

El Palau de Justícia no tindrà parada de Girocleta

El regidor Joan Alcalà ho descarta «a curt termini» perquè la de Miquel de Palol ja està...

Canviar el nom d´un carrer no és tan fàcil

Canviar el nom d´un carrer no és tan fàcil

S'ha fet però es causen maldecaps als veïns

Enllaços recomanats: Premis cinema