Els alumnes de l’Escola Montserrat de Sarrià de Ter han presentat avui la campanya de conscienciació de conductes més cíviques encarada als propietaris d’animals de companyia. Una de les principals problemàtiques és la de les caques de les mascotes a terres i parcs i l’incivisme d’alguns propietaris que les porten deslligades i causant molèsties als demés L'equip de govern de l’Ajuntament de Sarrià de Ter considera que és un tema d’educació i conscienciació i els darrers mesos ha treballat per crear una campanya que pogués incidir en aquests aspectes. Més enllà de perseguir amb sancions i amenaces, creu que cal aconseguir que la població s’adoni del problema i reaccioni.

Els alumnes han explicat que a petició del consistori han elaborat uns dibuixos en forma de cartells amb missatges que animen a tothom a complir la normativa de l’ordenança municipal de tinença d’animals de companyia. L’ajuntament els ha plastificat i els ha retornat als alumnes, llestos per penjar pels carrers i parcs del poble. Des de divendres passat els alumnes i les seves famílies els han anat penjat per diferents zones on creien que era necessari. Uns 400 cartells que emplenaran tot el poble.

Els nens han explicat que hi ha agradat molt col·laborar per què és «un problema molt gran al nostre municipi» i ells es troben que molt sovint es creuen amb gossos deslligats que no saben si són perillosos, caques a les voreres o fins i tot dins dels parcs i zones de joc.Els alumnes estan triant els llocs més propers a casa seva per tal que hi hagi cartells per tot arreu.

Cartells arrencats

També han volgut deixar constància que la primera nit a alguna zona concreta del municipi, algú va arrencar els cartells. Han dit que els hi va saber molt de greu doncs els havien fet amb molt d’esforç i il·lusió i han demanat que els veïns respectin els seus treballs. Els alumnes afectats tornaran a fer els dibuixos i els tornaran a penjar.

El regidor de Participació i transparència, Josep Maria Santiago ha comentat que «la campanya ha tingut molt bona rebuda entre els veïns, i moltes famílies que no porten els fills a l’Escola Montserrat s’hi estan afegint fent pel seu compte més dibuixos i cartells.». També ha deixat clar que «aquesta idea buscàvem educar més que perseguir. No és un problema que es solucioni a cop de sanció. Són conductes incíviques que només desapareixeran quan qui les comet s’adoni que no està actuant correctament i es convenci que no ha de fer-ho.» finalment ha apuntat que «el fet d’implicar als nens i nenes de l’escola ens ajuda a conscienciar a tots els alumnes i també a les seves famílies, i fa que la campanya sigui massiva i original.»