El grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona vol que la ciutat creï un circuit de música en viu programant concerts a espais públics i als locals. Per això, proposen un seguit de mesures per aconseguir conciliar la música amb el descans dels veïns. El principal grup de l'oposició aposta per crear una comissió de treball que inclogui l'ajuntament i els agents culturals, econòmics i veïnals implicats per consensuar i definir les propostes. Aquesta comissió estudiaria la viabilitat de crear una línia de subvencions per insonoritzar els locals que vulguin començar a programar música en directe i definiria accions per assegurar que no es molesta els veïns fixant que, com a molt tard, els concerts acabin a les onze de la nit.

ERC-MES sosté que la música és un element "central" dels espais d'oci i lleure en les ciutats més avançades del món i, per això, aposta perquè Girona creï un circuit de música en viu. "Beneficia tant als professionals del sector com als establiments que els acullen, i és un factor clar de dinamisme econòmic i de foment cultural", exposa el principal grup de l'oposició a l'Ajuntament de Girona.

Asseguren que a Girona hi ha una quantitat notable de músics d'alt nivell i, també, locals amb una trajectòria consolidada que ofereixen música en directe. L'objectiu d'ERC-MES és fomentar que tots els bar que vulguin puguin oferir espectacles de petit format. "Reforça Girona com una ciutat amarada de cultura amb una oferta d'oci dinàmica, equilibrada i de qualitat", defensen

Per això, aposten per crear una comissió de treball que desplegui una sèrie d'iniciatives consensuades entre els agents públics, culturals, econòmics i veïnals de la ciutat. Aquesta comissió se centraria en estudiar la viabilitat de tres propostes. La primera és impulsar els canvis normatius necessaris per facilitar que tots els bars puguin oferir música en viu.

La segona és plantejar la viabilitat de fer una línia de subvencions per insonoritzar els locals que vulguin començar a programar concerts i, la tercera, va enfocada a definir mesures per conciliar la música amb el respecte pel descans dels veïns. En aquest últim punt, ERC-MES advoca perquè els concerts acabin com a molt tard a les onze i que les zones amb més concentració d'activitats comptin amb agents cívics que vetllin per compliment de la normativa i per evitar que els clients s'acumulin a la sortida del local.

ERC-MES ha organitzat un concert festiu el proper dijous 26 de maig a dos quarts de vuit de la tarda als Jardins de la Mercè amb el grup Acousters amb la intenció de donar a conèixer la proposta i que l'equip de govern de l'Ajuntament de Girona se la faci seva.