ERC proposa que Girona subvencioni la insonorització de bars

Promou la iniciativa er impulsar la música en directe als locals - Els concerts haurien d'acabar a les onze de la nit per respectar el descans dels veïns

13.05.2016 | 16:52

El grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona vol que la ciutat creï un circuit de música en viu programant concerts a espais públics i als locals. Per això, proposen un seguit de mesures per aconseguir conciliar la música amb el descans dels veïns. El principal grup de l'oposició aposta per crear una comissió de treball que inclogui l'ajuntament i els agents culturals, econòmics i veïnals implicats per consensuar i definir les propostes. Aquesta comissió estudiaria la viabilitat de crear una línia de subvencions per insonoritzar els locals que vulguin començar a programar música en directe i definiria accions per assegurar que no es molesta els veïns fixant que, com a molt tard, els concerts acabin a les onze de la nit.

ERC-MES sosté que la música és un element "central" dels espais d'oci i lleure en les ciutats més avançades del món i, per això, aposta perquè Girona creï un circuit de música en viu. "Beneficia tant als professionals del sector com als establiments que els acullen, i és un factor clar de dinamisme econòmic i de foment cultural", exposa el principal grup de l'oposició a l'Ajuntament de Girona.

Asseguren que a Girona hi ha una quantitat notable de músics d'alt nivell i, també, locals amb una trajectòria consolidada que ofereixen música en directe. L'objectiu d'ERC-MES és fomentar que tots els bar que vulguin puguin oferir espectacles de petit format. "Reforça Girona com una ciutat amarada de cultura amb una oferta d'oci dinàmica, equilibrada i de qualitat", defensen

Per això, aposten per crear una comissió de treball que desplegui una sèrie d'iniciatives consensuades entre els agents públics, culturals, econòmics i veïnals de la ciutat. Aquesta comissió se centraria en estudiar la viabilitat de tres propostes. La primera és impulsar els canvis normatius necessaris per facilitar que tots els bars puguin oferir música en viu.

La segona és plantejar la viabilitat de fer una línia de subvencions per insonoritzar els locals que vulguin començar a programar concerts i, la tercera, va enfocada a definir mesures per conciliar la música amb el respecte pel descans dels veïns. En aquest últim punt, ERC-MES advoca perquè els concerts acabin com a molt tard a les onze i que les zones amb més concentració d'activitats comptin amb agents cívics que vetllin per compliment de la normativa i per evitar que els clients s'acumulin a la sortida del local.

ERC-MES ha organitzat un concert festiu el proper dijous 26 de maig a dos quarts de vuit de la tarda als Jardins de la Mercè amb el grup Acousters amb la intenció de donar a conèixer la proposta i que l'equip de govern de l'Ajuntament de Girona se la faci seva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Girona, reserva espiritual d´occident
Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Les Fires tindran amb una trentena d´activitats per al públic infantil

Les Fires tindran amb una trentena d´activitats per al públic infantil

Les Fires de Sant Narcís comptaran amb una trentena d'activitats dirigides al públic infantil i...

Marc Fernández i Alexandra Prat guanyen el títol New Faces 2016

Marc Fernández i Alexandra Prat guanyen el títol New Faces 2016

El premi l'ha atorgat el centre comercial Espai Gironès en el marc de la tercera edició de...

Un gironí guanya una medalla d´or a l´Olimpíada Iberoamericana de Física

Un gironí guanya una medalla d´or a l´Olimpíada Iberoamericana de Física

Un exalumne de l'institut Vicens Vives, Iñaki Garrido, obté el millor resultat en la prova...

L´institut Vallvera crea la figura d´alumne-guia per donar suport als estudiants novells

L´institut Vallvera crea la figura d´alumne-guia per donar suport als estudiants novells

El centre de Secundària de Salt promou el voluntariat i la mediació entre el seu alumnat · Un dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema