Un ciclista atropellat per un taxista divendres a Girona ha anunciat que es personarà com a acusació particular perquè creu que l'accident va ser intencionat. La víctima és el medallista olímpic Josep Antoni Escuredo. Segons ha explicat aquest diumenge després de rebre l'alta a l'hospital Trueta de Girona, divendres a la tarda tornava d'un entrenament i va tenir una primera discussió amb el taxista perquè el va avançar sense respectar la distància de seguretat. Després de la disputa, el ciclista va continuar el seu camí. "Vaig sentir una accelerada forta, em va envestir per darrere i ja no recordo res més", ha explicat. El conductor va fugir del lloc de l'accident. La Policia Municipal de Girona l'ha detingut i està previst que passi a disposició judicial aquest dilluns.

El ciclista ha rebut l'alta aquest diumenge al migdia. Ha estat ingressat des de divendres a la tarda. "Tinc diverses costelles trencades però la ferida més greu era una perforació al pulmó", ha explicat Escuredo.

Segons relata el ciclista, que actualment és el seleccionador veneçolà, divendres tornava d'un entrenament quan el taxista el va avançar sense respectar la distància de seguretat d'1,5 metres. Aleshores, els dos homes van discutir. Quan el ciclista va reprendre la marxa, assegura que el taxista va accelerar i el va acabar envestint per darrera. "Vaig caure com un sac a terra, em podia haver matat", ha assegurat Escuredo.

El ciclista està convençut que l'atropellament va ser intencionat, per la discussió prèvia i perquè el taxista va fugi de l'accident. Per això, ha avançat que es personarà com a acusació particular en el cas contra el conductor. "Ho hem parlat amb l'advocat i fins i tot podríem estar parlant d'un intent d'homicidi", ha explicat.

La Policia Municipal de Girona va obrir diligències prèvies per delictes de lesions, danys i contra la seguretat del trànsit i va prendre declaració tant al taxista com al ciclista. Finalment, han acabat detenint el taxista per la gravetat de les ferides causades a la víctima. Està previst que passi a disposició judicial dilluns al matí.

Una quinzena de ciclistes han respost aquest diumenge a la crida de convocatòria feta per la Federació Catalana de Ciclisme i han rebut Escuredo a les portes del Trueta.