El Jutjat Contenciós-Administratiu número 1 de Girona va decidir ahir suspendre el judici contra el nomenament de vuit càrrecs de confiança a l'Ajuntament de Girona en el ple extraordinari de 29 de juny de 2015, quan n'era alcalde Carles Puigdemont perquè la CUP ampliï el recurs presentat i inclogui els càrrecs de confiança nomenats per Albert Ballesta, Isabel Muradàs i Marta Madrenas.

Com que els càrrecs de confiança van lligats a la persona que els designa s'entén que els vuit nomenats per Puigdemont van cessar quan aquest va assumir la presidència de la Generalitat. Ara, l'advocada Montserrat Vinyet disposa d'uns dies per ampliar el recurs i incloure els càrrecs de confiança actual.

El regidor de la CUP, Lluc Salellas, assegura que la formació anticapitalista no va «contra ningú» a títol personal sinó contra la designació de personal eventual al qual es permet dirigir àrees tècniques sense que hagin passat per un concurs públic, com exigeix la llei.

Dels vuit càrrecs nomenats per Puigdemont només en queden dos però el govern de Madrenas en va nomenar tres més -ara n'hi ha cinc-.