El Casal independentista El Forn de Girona celebra, aquest cap de setmana, els 16 anys d’existència amb una programació especial d’actes. El primer, que tindrà lloc el divendres 27 a les 19h al mateix Casal, serà un col·loqui sobre estètica i política amb el periodista Antonio Baños i l’editora del blog Política y Moda Patryicia Centeno.

L’endemà dissabte a les 12h, el filòsof César Rendueles presentarà el seu llibre “Capitalismo canalla”, en un acte emmarcada en el 8è Memorial Sebastià Salellas. A continuació se celebrarà concert del grup Keep! amb Vermut de l’Empordà a la plaça Sant Pere, i els actes s’acabaran amb un dinar popular a la mateixa plaça i una sobretaula musicada amb el grup COI Els Montgrons.

Actualment el Casal independentista El Forn té la seu a la plaça Sant Pere, i disposa d’un servei de bar-restaurant basat en productes ecològics i en la promoció del consum responsable i de proximitat. Igualment, l’espai gaudeix d’una programació regular d’activitats com ara xerrades, exposicions, recitals i concerts.

En aquest sentit, des de fa anys El Forn participa «del teixit associatiu gironí i promou un model d’oci alternatiu i d’arrel popular a la ciutat». L’entitat també treballa per «dinamitzar la lluita de l’independentisme popular i dels diferents moviments socials gironins».