El recompte de persones sense llar fet dimecres per l'Ajuntament de Girona i diverses entitats ha permès detectar que a la ciutat hi ha 242 persones sense sostre, 60 de les quals dormen al carrer. Pel que fa a la resta, 58 van a dormir a cases ocupades i les 124 restants s'ubiquen a la Sopa, en pisos d'inclusió social o a altres recursos de la ciutat. De les 60 persones que s'han localitzat dormint al carrer, 57 són homes, tres dones i un 63% de nacionalitat estrangera.

Un total de 160 voluntaris repartits en 25 grups van realitzar el recompte. Tretze de les persones indigents les van trobar a Santa Eugènia (onze homes i dues dones), una a Mas Xirgu, una altra a Fontajau, quatre a la zona de Palau-l'Avellaneda, una a Montilivi-la Creueta, catorze al Barri Vell, nou a Sant Daniel i Torre Gironella, dotze a l'Eixample, una a Vista Alegre i quatre a la Devesa.

A més, els sense llar també van poder respondre -voluntàriament- una enquesta per poder conèixer el seu estat de salut. Segons va indicar la regidora de Drets Socials, Sílvia Paneque (PSC), això permetrà «conèixer millor el perfil i les necessitats de les persones sense llar». En total, 42 indigents van acceptar respondre l'enquesta, els resultats de les quals ja s'estan processant.

Paneque ha assenyalat que la qüestió dels sense sostre s'ha d'afrontar de forma coordinada des dels ajuntaments i la Generalitat. El resultat del recompte confirma les dades que ja havien apuntat els serveis tècnics en drets socials de l'Ajuntament, que treballen i col·laboren amb entitats per afrontar aquest problema. Tot i això, Paneque assegura que requereixen «un suport més ampli i pensar i tractar la problemàtica des de l'àmbit català».

Paneque ha agraït «profundament» als voluntaris «l'excel·lent feina feta amb la convicció compartida que el sensellarisme ha de trobar solucions urgents a la ciutat». Ara, indica que cal «posar a disposició d'aquestes persones un circuit de suport de reinserció per superar les dificultats, poder-se establir de manera autònoma i trobar una feina».