Fira de Girona crearà un codi ètic per respectar els valors de la pau i els drets humans

La presència de l'exèrcit de terra a la fira d'ensenyament Expojove va suscitar el 13 d'abril la protesta d'una vintena de persones

31.05.2016 | 06:30

El Patronat de Fira de Girona ha aprovat crear un codi ètic perquè els expositors estiguin obligats a respectar els valors de la pau i els drets humans. La decisió s'ha pres arran de la petició formulada pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació per la polèmica suscitada per la presència de l'exèrcit al saló educatiu Expojove Girona. Fa onze anys que les Forces Armades tenen estand propi al certamen però enguany una vintena de persones van manifestar-s'hi en contra. Properament, es posarà en marxa una comissió de treball, formada pel Patronat i l'Ajuntament de la ciutat, per redactar el codi ètic, que volen que s'aprovi abans de finals d'any per tal que la Fira l'incorpori com a requisit en tots els actes i mostres del 2017.

La decisió de crear el codi ètic de respecte als valors del la pau i els drets humans es va prendre dimarts passat en una reunió del Patronat de Fira de Girona, i ja s'ha comunicat a tots els membres del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, l'organisme que va proposar la mesura. El Consell està presidit per l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i format per representants de tots els grups polítics municipals, a més d'entitats i organitzacions no governamentals.

El codi ètic que s'ha de redactar busca protegir "de manera transversal" els valors de la pau i els drets humans com a drets fonamentals de les persones, incorporant també elements com la igualtat de gènere o la lluita contra l'homofòbia. L'Ajuntament de Girona, que ostenta també la presidència del Patronat de la Fira de Girona, defensa la creació d'aquest codi ètic per potenciar la voluntat de ser una ciutat "educadora" i "defensora dels valors de la pau i els drets humans".

La presència de l'exèrcit de terra a la fira d'ensenyament Expojove va suscitar el 13 d'abril la protesta d'una vintena de persones, convocades per la Xarxa pels Drets Socials de Girona i Salt, que van desplegar pancartes davant de l'estand de l'exèrcit. També van aparèixer pintades a l'exterior de l'edifici de Fira de Girona en què es llegia 'Soldats, torneu a casa'. El motiu de les queixes era que s'oferís la formació militar com a opció de futur per als joves. L'alcaldessa, Marta Madrenas, va reconèixer aleshores que no se sentia "còmoda" amb l'estand i va convocar una reunió per abordar la polèmica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

El Palau de Justícia no tindrà parada de Girocleta

El Palau de Justícia no tindrà parada de Girocleta

El regidor Joan Alcalà ho descarta «a curt termini» perquè la de Miquel de Palol ja està...

Canviar el nom d´un carrer no és tan fàcil

Canviar el nom d´un carrer no és tan fàcil

S'ha fet però es causen maldecaps als veïns

Estudiants de la UdG inicien una campanya contra l´oli de palma

Estudiants de la UdG inicien una campanya contra l´oli de palma

Els Bitxacs de la UdG, una associació d'estudiants universitaris enfocada en el medi ambient i en...

En marxa l´ascensor del carrer Picapedrers

En marxa l´ascensor del carrer Picapedrers

La instal·lació s'ha finançat, en part, amb diverses anualitats dels pressupostos participats

El nou restaurant formatiu de la Devesa s´obrirà el 28 d´octubre

El nou restaurant formatiu de la Devesa s´obrirà el 28 d´octubre

Contractarà de forma directa onze persones, vuit de les quals en risc d'exclusió social

Enllaços recomanats: Premis cinema