L'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) ha internalitzat el Servei d'Al.lergologia, que des de l'1 de juny es realitza l'activitat per part de professionals contractats per la institució. El nou servei està format per un un metge i un professional d'infermeria, que realitzaran unes 1.500 primeres visites a l'any, a més de les visites successives que se'n derivin.

A més, realitzaran uns 1.200 estudis anuals de pacients amb al.lèrgies a medicaments, aliments i microorganismes.

Cal recordar que per tal de donar resposta a la demanda d´atenció sanitària en el diagnòstic i el tractament de les al·lèrgies de les zones de La Selva interior, el Gironès i el Pla de l´Estany, la Regió Sanitària de Girona va encarregar a l´Institut d´Assistència Sanitària (IAS) la prestació d´aquest servei.

Com que l´IAS no tenia experiència en aquesta activitat, es va optar per contractar-la externament a través d´un concurs públic de dos anys, amb possibilitat de pròrroga, que fou adjudicat a l´empresa UDAM. Des del mes d´abril de 2015, els professionals d´aquesta empresa han dut a terme la seva activitat a les instal·lacions de l´Hospital Santa Caterina, com una consulta especialitzada més de les moltes que ofereix l´IAS.

Després de catorze mesos d´activitat, però, l´IAS ha considerat que ja ha adquirit prou experiència per desenvolupar-la íntegrament amb mitjans propis, tenint en compte, a més, que es preveu que tingui una continuïtat en el temps de forma indefinida. Aquesta continuïtat requereix una estabilitat dels professionals i de l´organització de la consulta més enllà dels riscos que pot suposar haver de fer concursos periòdics -tal com estableix la Llei de contractes del sector públic-, i els canvis d´empresa proveïdora que poden implicar. L' al.lergòlega contractada és la mateixa que ha estat realitzant l'activitat durant aquests darrers mesos, de manera que ja coneixen la institució i les seves rutines, i a més ja està integrada a l'equip assistencial.