El fins ara intendent cap de Policia Municipal de Girona, Josep Palouzié, ha estat designat com a nou cap de Policia Local de Palma, segons ha anunciat aquest dilluns la regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor en una roda de premsa urgent. La cerimònia de nomenament es farà dilluns de la setmana vinent.

Palouzié ha estat escollit entre cinc dels sis candidats que van concórrer al concurs convocat per l'Ajuntament, ja que un dels aspirants no complia els requisits establerts per al procés de lliure designació. Treballarà a Palmz amb una comissió de serveis i, per tant, es guarda l'opció de tornar.

Palouzié assumirà la prefectura de la Policia de Palma en plena crisi del cos, amb catorze agents suspesos de les seves funcions (cinc d'ells a la presó provisional) per la seva imputació en el cas de corrupció que investiga el jutjat d'instrucció 12 de la capital balear.

El número 2 de Palouzié a Girona, Joan Jou Matamala, serà amb tota probabilitat el nou cap de la policia, amb el càrrec d'inspector en cap. . Per llei, si el cap de la policia marxa, assumeix les seves funcions l'agent amb més graduació. Fa poc més de dos anys, Joan Jou Matamala, va signar el document que li atorga en propietat la plaça d'inspector de la policia municipal de Girona. Després d'un polèmica concurs per obtenir el càrrec que va acabar als jutjats i que es va reiniciar, Joan Jou Matamala, que porta 26 anys al cos, va ser el vencedor de tot el procés que incloïa examens psíquics, físics i culturals. Havia quedat sempre al capdavant dels dos processos. Tot plegat es va allargar pràcticament dos anys malgrat que inicialment s'havia de resoldre amb menys d'un any.