L'Ajuntament de Girona ha informat que del 27 de juny a l'1 de juliol durà a terme un tractament fitosanitari per al control de cinc artròpodes i fongs que proliferen al parc de la Devesa: corythuca, oïdi, díscola, pugó i caparreta.

En concret s'actuarà de 23.30 hores de la nit a les cinc del matí, amb l'aplicació dels productes fitosanitaris. Es tracta d'un insecticida i un fungicida. El consistori ha fet un seguit de recomanacions per la utilització d'aquests productes en relació amb la seguretat de les persones i dels gossos.

Per una banda, es demana que es tanquin els balcons i les finestres durant el tractament. També recollir els animals, objectes, roba i aliments de finestres i balcons. Una altra recomanació és no entrar a la zona del parc de la Devesa tractada fins que l'aplicació s'hagi assecat. Per aquest motiu l'Ajuntament senyalitzarà la zona tractada convenientment impedint l'accés de les persones alienes al tractament. També es recomana evitar el contacte amb les herbes tractades durant les primeres 24 hores. Finalment, s'aconsella no portar a passejar els gossos durant l'aplicació dels productes químics ni durant les 24 hores posteriors.