Detallista i precís en la feina, Joan Jou Matamala serà el nou cap de la policia de Girona, com a inspector en cap, en substitució de Josep Palouzié. Nascut a Vilobí d´Onyar fa 47 anys, va treure´s el títol de teologia (ciències religioses) a Barcelona. Està casat i té una nena. Fins ara era inspector i anteriorment havia estat sergent de la unitat d´investigació.

Va entrar com a agent del cos de la policia municipal de Girona el 1989. El 1997 va entrar als Mossos d´Esquadra aprofitant el desplegament del cos a Catalunya. Des de la comissaria de Girona, i durant uns quatre anys, va estar de servei a la unitat de medi ambient. El 2001 va tornar a la Policia Municipal de Girona i tres anys després pujava un esglaó de graduació i passava a ser caporal.

El 2008 va seguir l´ascens al cos i va ser nomenat sergent, tot i que com a interí. La plaça la va guanyar definitivament el 2013, i ja poc després es va presentar a la convocatòria per a la plaça d´inspector. Això significava ser el número 2 del cos policial gironí, només per sota de l´intendent en cap, Josep Palouzié. L´Ajuntament considerava que aquesta plaça serviria per alliberar de feina el cap de la policia i, al mateix temps, ser l´enllaç amb el consistori.

Joan Jou va guanyar el concurs. Això sí, va ser un procés lent i tortuós. Després d´una polèmica que va acabar als jutjats, i quan era un dels quatre finalistes en un procés en el que s´havien inscrit tretze aspirants, el concurs es va haver de reiniciar. Convençut d´aconseguir la plaça, es va tornar a presentar i va guanyar amb bastant de marge en un seguit d´exàmens psíquics, físics, culturals i lingüístics. Va ser nomenat el juliol de fa dos anys. Coneix bé l´actual alcaldessa, Marta Madrenas, de l´època en què, essent regidora, portava els temes d´oci nocturn. Joan Jou Matamala havia estat cinc anys el responsable policial del torn de nit.