Una vintena d'infants sahrauís arriben avui al migdia a Girona. Els nens s'estaran tot l'estiu a la zona de Girona, la Garrotxa i el Pla de l'Estany. A tota la demarcació hi haurà més d'una cinquantena d'infants provinents del camps de refugiats sahrauís de Tindouf, on es troba la daira de Farsia, ciutat agermanada amb Girona des de l'any 1997.

El regidor de Cooperació, Cristòbal Sànchez, ha destacat que aquesta iniciativa «és una mostra clara del caràcter obert i cooperatiu de la nostra societat i marca una línia com a ciutat solidària i educadora que des del govern volem impulsar». L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà la recepció institucional als infants sahrauís, el 14 de juliol.

Un any més, l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS-Girona), amb la col·laboració de l'Ajuntament i d'altres ajuntaments gironins, organitza el programa Vacances en Pau. Els nens que vénen a Girona viuen en campaments de refugiats en unes condicions molt dures derivades del conflicte polític i, al llarg de l'estiu, fan d'ambaixadors de la causa sahrauí. Durant la seva estada estaran acollits per famílies i participaran en la seva vida diària.