Manifestació i obertura d'un nou local per al col·lectiu al Barri Vell de Girona

És la primera ciutat catalana on un Consell Municipal LGTB disposa d'un local per a les seves necessitats

30.06.2016 | 07:25
Manifestació i obertura d'un nou local per al col·lectiu al Barri Vell de Girona

Diferents entitats gironines van obrir ahir el local del col·lectiu LGTBI a Girona aprofitant la data simbòlica del dia de l'alliberament LGTBI, el 28 de juny. Abans de l'obertura del local, la Comissió Unitària va convocar una concentració al pont de Pedra, amb un centenar de persones i amb l'assistència de l'alcaldessa, Marta Madrenas. A continuació es va llegir un manifest a la plaça del Pallol. El trajecte va acabar davant del número 18 del carrer nou del Teatre, al Barri Vell, on es va obrir el nou local.

«És un dia important per a la ciutat, tant per la inauguració del local, que ha estat la culminació del bon treball fet pel col·lectiu LGTBI amb el suport de l'Ajuntament, com també perquè és la constatació que la ciutat és de tots i totes, amb igualtat de drets en la diferència que ens particularitza», va assenyalar la primera tinenta d'alcaldia, Sílvia Paneque.

Des de l'Àrea d'Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat s'està convençut que« és un moment important per apuntalar una ciutat feta per gent diferent amb els mateixos drets». «L'obertura d'aquest espai és un impuls per la normalització i legitimitat de la visibilitat d'aquest col·lectiu, que avui ocupa l'espai públic amb el suport de l'Ajuntament, com a fet reivindicatiu del seu paper importantíssim en la construcció de la ciutat», va ressaltar Paneque.

El vicepresident del Consell Municipal LGTB de Girona, Jordi Mota, va destacar que «l'obertura del local és una fita molt important, tant pel col·lectiu i com per la ciutat de Girona, perquè és la primera vegada a tot Catalunya que un Consell Municipal LGTB, que representa el conjunt de les entitats gironines, disposarà d'un local per atendre totes les qüestions relacionades amb LGTBI».

En el darrer ple del Consell Municipal LGTBI va quedar palesa la voluntat de definir, amb la redacció del Pla contra discriminació LGTBI, unes línies d'actuació concretes per promoure la supressió d'estereotips que afecten la imatge de les persones LGTBI. L'Ajuntament vol garantir un suport integral a les persones en situacions de discriminació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema