Els Mossos d´Esquadra han detingut dues noies de 21 anys, de nacionalitat croata i veïnes de València, per dos delictes de robatori amb força en grau de temptativa. A una d´elles també se l´acusa d´un delicte de falsificació de document públic. Els fets van succeir el passat 29 de juny cap a dos quarts de dues del migdia al carrer Eiximenis de la capital gironina.

Dos agents de paisà van detectar les dues detingudes quan intentaven obrir la porta d´un edifici situat en aquest carrer gironí. Quan les joves van sortir de l´immoble, els agents van aturar-les i identificar-les. Paral·lelament, els policies van comprovar que dos pisos d´aquella escala havien estat forçats però les lladres no havien aconseguit accedir al seu interior. En escorcollar-les, els agents van trobar diversos plàstics durs que s´utilitzen per fer robatoris, el que es coneix com el mètode de la radiografia, amagats a les seves parts íntimes i tornavisos dins d´una bossa de mà, també amagats sota un folre interior. Les detingudes, amb antecedents, van passar a disposició del Jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Girona que va decretar la seva llibertat.

Els fets van succeir el passat 29 de juny, cap a dos quarts de dues del migdia, al carrer Eiximenis de la ciutat de Girona quan dos agents de paisà van detectar dues noies amb actitud sospitosa davant del portal d´un edifici. Els policies van observar com una d´elles intentava obrir la porta del bloc mentre que l´altra vigilava el carrer. Finalment, les dues van aconseguir entrar dins de l´edifici.

En poca estona, una segona patrulla de paisà va arribar al lloc dels fets i quan les dues joves van sortir de l´immoble, els mossos van aturar-les. Els policies van comprovar que dos pisos d´aquella escala havien estat forçats però que, tot i intentar-ho, les lladres no havien aconseguit accedir a l´interior dels domicilis.

Els agents van escorcollar les dues noies i van trobar diversos plàstics que s´acostumen a utilitzar per cometre robatoris, el que es coneix com el mètode de la radiografia - obrint les portes amb un plàstic dur- amagats a les seves parts íntimes. També van trobar tornavisos dins d´una bossa de mà, amagats sota un folre interior.

Davant les evidències, els agents van detenir les dues joves com a presumptes autores de dos robatoris amb força en grau de temptativa. Els agents també van descobrir que a una d´elles li constava una ordre de detenció d´un jutjat de Madrid per un altre robatori amb força comès en aquesta ciutat. A l´altre detinguda també se l´acusa d´un delicte de falsificació de document públic ja que es va identificar mostrant un document manipulat d´autorització d´estança i pròrroga del govern d´Espanya fals. El document no tenia cap signatura ni segell oficial.

Les detingudes, amb antecedents policials, van passar el 30 de juny a disposició del Jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Girona que va decretar la seva llibertat.