Fonts de la Guàrdia Civil han assegurat a primera hora del matí que un dels registres de l´anomenada operació Tèrmyca es faria a l´ajuntament de Girona. Des de les nou del matí, nombrosos mitjans de comunicació s´han concentrat a les portes del consistori gironí, a la Plaça del Vi. Els agents s'han personat abans de les 13 hores, sense ser vistos pels mitjans que es congregaven a les portes per assistir a l'entrada dels uniformats. Han entrat de paisà per demanar els expedients relacionats amb l'empresa Eifal i han marxat en l'anonimat.

operació, pel jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell, és una peça separada del cas 3% després que s'iniciés una investigació a l'Ajuntament de Torredembarra el 2014. Ara, s´investiguen els contractes de diversos ajuntaments amb la consultora Efial.

Fa uns mesos, ja es va fer públic que Antifrau investiga almenys cinc contractes d'Efial per part de l'Ajuntament de Girona. Els fets van passar durant el mandat de Carles Puigdemont i van ser per un total de 112.000 euros.