El Jurat Popular del judici contra el ciutadà belga Dave Verbist, acusat de matar una turista danesa a Madrid al juny de 2014, ha emès per unanimitat un veredicte de culpabilitat pels delictes d'assassinat i incendi. Verbist va quedar també a presó provisional l'any passat després que el jutge el considerés culpable de la mort i de l'esquarterament de la gironina Montse Méndez Muciente. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, el jutge emetrà la seva sentència en pròxims dies.

Durant el judici, Verbist, de 35 anys, va reconèixer haver assassinat la dona i haver cremat l'apartament turístic on s'allotjava la jove i va dir no saber per què ho havia fet, perquè aquell dia havia ingerit grans quantitats de cocaïna i d'alcohol.

Segons l'escrit de conclusions provisionals del Ministeri Públic -que va sol·licitar 16 anys de presó per un delicte d'assassinat i 12 per un delicte de incendi-, l'acusat es va traslladar el dia dels fets a l'apartament turístic on s'allotjava la jove, del qual tenia una còpia de les claus perquè treballava per a l'empresa encarregada de la gestió del lloguer.

A més, el processat va explicar a la sala que un any abans dels fets, quan vivia a Girona, va passar una nit amb una noia, fent referència a Montse Méndez Muciente i al matí següent se la va trobar morta.

«No sabia què fer i vaig parlar amb un amic i vam decidir amagar el cos», va explicar. «Des d'aleshores per oblidar el que havia passat consumia moltíssimes drogues i alcohol», va afegir. Es referia al cas d'una veïna gironina a qui l'acusat va confessar haver també asfixiat i esquarterat en vuit trossos que va dipositar en bosses d'escombraries. Aquest cas es troba encara en fase d'instrucció. L'acusat va ser detingut el 19 de juny de 2014 i es troba des de llavors en presó provisional.