Neix un espai on les famílies reben assessorament de manera gratuïta

Es tracta del projecte d'Espai d'Orientació Familiar del Centre Jove de Salut que reinicia la seva activitat

07.07.2016 | 09:08
La directora del centre, Carme Fornells, en la presentació del projecte.
La directora del centre, Carme Fornells, en la presentació del projecte.

Fins fa poc si una família no sabia com afrontar que un fill s'enganxés a les drogues o si una altra no sabia com gestionar el procés del divorci davant dels seus fills, no tenia un espai en el qual dirigir-se per resoldre els seus dubtes de manera gratuïta. Ara tots aquests problemes ja tenen qui els intentrà resoldre. I és que després d'un temps d'inactivitat s'ha reiniciat el projecte d'Espai d'Orientació Familiar del Centre Jove de Salut.

Es tracta d'un servei municipal, gratuït i preventiu dirigit a famílies d'adolescents i joves. Ara totes aquelles persones que tinguin situacions que els preocupen ja tenen un lloc d'acollida on rebran suport de la mà de professionals. Tothom que necessiti el servei haurà de trucar prèviament al Centre de Salut per demanar hora i al llarg de 4 o 5 setmanes s'espera tenir la intervenció finalitzada. La directora del Centre de Salut, Carme Fornells, remarca que es tractaran «d'intervencions breus, d'una hora de durada, no es tracta d'un espai terapèutic». És un servei informatiu i formatiu d'escolta, orientació, assessorament i acompanyament a una «parentalitat positiva».

L'actual projecte vol contribuir a fer que les famílies visquin el millor possible el pas dels seus fills per l'adolescència i la joventut. També vol esdevenir un centre de referència per a les famílies en un lloc on trobaran assessorament en relació amb l'exercici de la funció parental, sense sentir-se jutjats ni qüestionats.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, explica que «l'Ajuntament està molt content per posar al servei del ciutadà aquest nou projecte», ja que «crec que els adolescents estan molt obviats en algunes polítiques i creiem que hi hem de treballar». D'aquesta manera, recalca que «s'evitarà que les famílies consultin certs temes per Internet en pàgines anònimes i puguin treballar amb professionals». Una de les novetats d'aquesta segona etapa del projecte és la creació d'una pàgina web per a les famílies que estarà lligada a la pàgina principal del Centre de Salut.

Assessorar i orientar

Els principals objectius són orientar sobre les dificultats pròpies de l'etapa adolescent, donar suport en la prevenció de conductes i hàbits de risc -consums, TCA, conducta agressiva, xarxes socials...-, entre altres. Un dels psicòlegs del Centre, Roc Masiques, explica que «de moment» el gruix més important de les intervencions vénen de derivacions d'altres casos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent a Girona

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent a Girona

El ple aprova els impostos i les taxes pel 2017 entre picabaralles per la tarifació social

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

L'immoble, que té un dels balcons del Tarlà, s'ha venut per uns 250.000 € menys que les...

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Desenes de persones es van acostar fins a l'escola Euses, on se celebrarava l'acte, per comprovar...

Nova seu per als Naturalistes de Girona

Nova seu per als Naturalistes de Girona

L'Ajuntament de Girona cedirà l'ús de la casa del jardiner, situada als Jardins de la Devesa, a...

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

Sergi Bonet avança que el Parc Científic aportarà 2,5 milions per eixugar el deute procedents del...

Enllaços recomanats: Premis cinema