Prop de 200 persones, entre professionals, pacients i representants sindicals, van rebre ahir el conseller Toni Comín per protestar pel mal estat de l'UCI Pediàtrica i Neonatologia. El conseller va escoltar els testimonis dels sanitaris i els usuaris i va admetre que cal una reforma «integral» dels seveis, per això va assegurar que les obres previstes són la primera fase d'una remodelació més gran. «No és un pedaç, fer-ho per fases ens permet començar immediatament, ja que podem aïllar 500.000 euros que podem assumir amb el pressupost de l'hospital», va dir. Després, va anunciar, hi haurà una segona fase d'obres, que no va concretar en què consistirà, però que en conjunt, suposarà uns 2 milions d'euros i concentrarà tota l'activitat pediàtrica a la tercera planta.

Professionals, sindicats i usuaris van coincidir en la manca d'espai i recursos, ja que consideren que les instal·lacions han quedat «obsoletes». «No hi ha ni boxes per aïllar els pacients infecciosos i això pot posar en risc la resta de malalts», van explicar des dels sindicats Comissions Obreres i Metges de Catalunya.

«Hi ha coses que fan feredat», afirmava ahir un dels pares, Xavier Cardona, que va tenir una filla prematura hospitalitzada a la unitat. «Vam estar ingressats 88 dies i som afortunats perquè altres pares han d'estar aquí molt més temps que nosaltres i, si són de fora, s'han de quedar a dormir en una sala que està en condicions pèssimes», va explicar.

Diversos pares van destacar la manca de confort i d'intimitat en moments molt complicats per les famílies. «Hem hagut de veure nens que no sortien endavant i com els pares s'acomiadaven d'ells», explicava Mari Carmen Rubio, mare de la Clàudia, una pacient del centre.