Girona es tornarà a mullar per l'esclerosi

La piscina de la Devesa serà, diumenge, l'escenari central de l'acció solidària de la Fundació Esclerosi Múltiple

08.07.2016 | 08:38
Els organitzadors de la campanya, ahir a l´Ajuntament de Girona.
Els organitzadors de la campanya, ahir a l´Ajuntament de Girona.

Girona, com molts altres municipis gironins i catalans, tornarà a acollir diumenge la jornada dedicada a la campanya «Mulla't per l'esclerosi múltiple», que organitza cada any la Fundació Esclerosi Múltiple per sensibilitzar la població al voltant d'aquesta malaltia. L'Ajuntament es bolcarà un any més en la iniciativa solidària i ubicarà els dos punts informatius de la campanya a la piscina municipal de la Devesa -que serà l'escenari central de al jornada- i la piscina de Santa Eugènia - Can Gibert del Pla -que acollirà un espai informatiu de les nou del matí a les dues de la tarda. Les dues piscines gironines se sumen d'aquesta manera a les més de 600 piscines de Catalunya que participaran a la campanya el 10 de juliol.

La regidora de Salut, Eva Palau, va insistir ahir que la iniciativa solidària «sempre tindrà els compromís de l'Ajuntament, ja que li toca estar al costat d'iniciatives com aquesta que donen suport a projectes que ajuden els ciutadans a conviure», alhora que ha animat els gironins a «fer pinya per aquesta causa».

A la presentació també hi va assistir el coordinador de la Unitat de Neuroimmunologia de l'Hospital Universitari Josep Trueta i professor de la Facultat de Medicina de la UdG, Lluís Ramió; la cap de comunicació i sensibilització de la Fundació Esclerosi Múltiple, Núria Fusté, que ha volgut destacar que aquest any la recaptació anirà destinada a un programa d'inserció laboral per a joves de menys de 35 anys afectats per esclerosi múltiple i a altres iniciatives adreçades a la població jove afectada per a aqueta malaltia. La coordinadora de les campanyes de la Fundació Esclerosi Múltiple, Maria José Muñoz, també ha sigut present a la presentació.

La campanya «Mulla't per l'esclerosi múltiple» que s'ha convertit en un dels actes de solidaritat més importants de Catalunya, compta amb la col·laboració de més de 1.000 voluntaris, i consisteix a convidar la ciutadania a nedar en solidaritat amb les persones afectades d'esclerosi múltiple i a comptar els metres nedats mitjançant un registre de participants. Paral·lelament, es demana que es faci una aportació econòmica voluntària per contribuir a la lluita contra la malaltia que afecta principalment gent jove i que pateixen unes 7.000 persones a Catalunya.

La imatge de la jornada aquest any ha estat dissenyada per La Casa de Carlota. Es tracta d'un estudi de disseny en el qual treballen joves estudiants d'escoles de disseny i creatius amb síndrome de Down i autisme que han volgut sumar el seu talent a la lluita contra l'esclerosi múltiple. L'any passat, més de 74.000 persones van participar activament en la campanya, als diferents punts on s'organitzen activitats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Imatge de la fira celebrada a Califòrnia.
Girona es convertirà en capital europea de la bicicleta

Girona es convertirà en capital europea de la bicicleta

La ciutat acollirà al 2017 la Sea Otter Europe, el festival del sector més gran del món, per...

´Cada any em trobo amb clientes que han estat abusades sexualment per Fires´

´Cada any em trobo amb clientes que han estat abusades sexualment per Fires´

La sexologa Marina Castro explica que moltes agressions no es denuncien - Repartirà 10.000...

Salt farà servir feromones de llop per protegir les hortes dels senglars

Salt farà servir feromones de llop per protegir les hortes dels senglars

El sistema es complementarà amb una protecció electrificada

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Segons Madrenas, les dues noies que hi apareixen són mostrades «com un producte eròtic»

El Palau de Justícia no tindrà parada de Girocleta

El Palau de Justícia no tindrà parada de Girocleta

El regidor Joan Alcalà ho descarta «a curt termini» perquè la de Miquel de Palol ja està...

Canviar el nom d´un carrer no és tan fàcil

Canviar el nom d´un carrer no és tan fàcil

S'ha fet però es causen maldecaps als veïns

Enllaços recomanats: Premis cinema