Els Mossos alerten que els estafadors de l'asfalt estan "perfectament organitzats"

No s'ha detectat cap nou fet però es recorda com actuen i que unes obres a preu baix poden acabar en amenaces

09.07.2016 | 16:44

El Gironès, la Selva, l´Empordà. Per aquestes comarques han actuat els darrers mesos els anomenats «estafadors de l´asfalt». Fins ara han transcendit alguns casos però els Mossos d´Esquadra alerten de la forma d´actuar del grup i de les possibles conseqüències. La policia assegura que és un grup «perfectament organitzat» i afegeix que unes obres a baix preu poden acabar amb amenaces.
Des del cos policial es demana que la gent estigui atenta als oferiments d´asfaltat a baix preu. Sobretot es dirigeixen als propietaris de camins i finques perquè són els qui més poden sortir-ne malparats.

El grup que ha estat estafant a algunes empreses i propietaris de camins va començar a detectar-se a principis d´any i per exemple, va actuar el mes de febrer a Aiguaviva. En aquella ocasió, van arribar a enquitranar part de l´entrada d´una empresa de la població. En aquest cas, sortosament, els responsables de l´empresa es van adonar de l´engany i van alertar els Mossos. En aquesta operació es van arribar a identificar set persones i dues van quedar detingudes. Els dos arrestats van ser dos homes, anglesos, de 25 i 34 anys i sense domicili conegut.
L´estafa de l´asfalt consisteix que, d´entrada, una persona de parla anglesa s´acosta a la víctima. L´home sol anar amb un vehicle d´alta gamma i ben vestit. Ofereix treballs d´asfaltatge a la seva finca per un preu molt reduït, al·legant que necessita escampar el material que li ha sobrat en una altra obra.

Aquí és quan comença l´en­gany ja que si la víctima cau en l´estafa pot passar-li d´entrada que li demanin diners per avançat i després ni apareguin a fer-li l´obra.

Però també hi ha casos, els més freqüents i que s´han donat a la demarcació en els quals la banda comença a fer les obres i quan s´acaba es veu que ho fan molt ràpidament i per tant amb materials de baixa qualitat. A partir d´aquí és quan poden haver-hi els problemes perquè la víctima ha de pagar i de vegades, quan es disposa a fer-ho, el preu no és el pactat.

Hi ha empreses o propietaris que acaben pagant els que se´ls demana però si finalment no s´accepta hi pot haver-hi casos en què el grup criminal comenci a amenaçar la víctima i fins i tot hi ha casos que han acabat amb coaccions. Per tot això els Mossos d´Esquadra demanen que es denunciï si s´és víctima dels lladres de l´asfalt i sobretot que la gent no es refiï d´empreses que fan aquest tipus de treballs de construcció a molt baix preu.

Els últims casos que han transcendit de l´estafa remunten a principis de maig, quan la banda es va dedicar a repassar polígons de l´Alt Empordà per veure si algú hi queia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Els habitatges s'han dividit en tres grups, en funció del nivell de rendes de les persones i...

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Enllaços recomanats: Premis cinema