Girona posa divendres de límit per actuar contra Adif pel parc Central

Hi ha discrepàncies sobre qui ha de desmuntar el túnel que uneix l'estació de Renfe i la del TAV

13.07.2016 | 00:00
La llosa del parc Central segueix esperant que Adif mani a l´adjudicatària l´inici els treballs.
La llosa del parc Central segueix esperant que Adif mani a l´adjudicatària l´inici els treballs.

L'Ajuntament de Girona esperarà notícies d'Adif sobre el parc Central fins aquest divendres abans d'emprendre mesures que podrien culminar amb una demanda judicial. «He advertit Adif que hem de tenir resposta aquesta setmana. I sé que la tindré. Potser és la que desitgem o potser no. Si no ho és o si no rebem resposta, convocaré una junta de portaveus divendres a l'hora que veiem que va bé i treballarem conjuntament en allò que vam dir», va assenyalar l'alcaldessa, Marta Madrenas (CiU), en el ple municipal de dilluns.
Ara mateix hi ha una disputa entre l'Ajuntament i Adif sobre qui ha de pagar el desmuntatge del túnel que uneix l'estació de la Renfe amb la del TAV que parteix el parc Central en dues parts. Es tracta d'una discrepància que fa anys que dura. Temps enrere, l'Ajuntament pressionava perquè aquest passadís cobert es posés sota terra, però era molt car. Ara s'aposta per eliminar aquest túnel i deixar-hi una marquesina més petita per si plou. Però no hi ha acord sobre qui ha de finançar-ho fins al punt que és el que té encallat la posada en marxa de la reurbanització.
L'equip de govern té la mosca al nas pel retard de l'inici de les obres a la llosa. Queda aproximadament un mes perquè es compleixin vuit anys des que van començar els treballs a la zona per fer arribar el TAV a la ciutat. Els veïns de Sant Narcís acumulen indignació i una paciència mentre veuen que les tasques mai arriben al seu final. Amb les obres de l'alta velocitat, que van començar el 18 d'agost del 2008, es va enderrocar l'estació d'autobusos i tot el parc Central es va excavar per fer-hi la caixa de l'estació soterrada del TAV. A continuació es va tapar tot legat amb una llosa que encara és ben visible. Es van recuperar només alguns espais de l'entorn, com la plaça d'Europa. Altres va haver de ser el mateix Ajuntament qui hi va invertir per millorar-ne la imatge (a la plaça Montserrat i al carrer Bisbe Sivilla).
Els treballs tenen un cost d'1,69 milions d'euros i a finals del mes d'abril es van adjudicar a l'empresa Copcisa. Un cop s'iniciés la reurbanització, haurien de concloure en cinc mesos. Les obres però, sembla que no tenen data marcada d'inici i tampoc hi ha cap comunicació en aquest sentit per part d'Adif i d'algun organisme central.
Ara mateix el govern local té diverses opcions sobre la taula per tal de pressionar per aconseguir que les obres comencin. Una seria una acció judicial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Els habitatges s'han dividit en tres grups, en funció del nivell de rendes de les persones i...

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Enllaços recomanats: Premis cinema